Cheesecake Cu Rosii Si Castraveti
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Dr. Schar in colaborare cu Gourmandelle au initiat campania MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar la care am onoarea sa particip impreuna cu o mana de oameni talentati. Multumesc pentru invitatie Gourmandelle si Schar. Mai multe detalii despre campanie AICI.
Despre intoleranta la gluten gasiti mai multe informatii AICI.
Sa trecem la reteta de fata. In weekend ne-am rasfatat cu un "cheesecake" sarat revigorant. Combinatia branza-castravete-rosie este una din combinatiile mele favorite. :)
Baza:
- 180 g crackers
- 50 g unt (82% grasime)
- 50 g ulei palmier
Umplutura:
Jeleu de rosii:
- 100 g rosii pasate
- 1/4 lgt agar-agar
Decor:
- rosii cherry
- ceapa verde
- castravete
Cum procedam:
Baza:
1. Punem crackersii intr-un robot de bucatarie si mixam pana obtinem granulatia dorita, adaugam untul topit caldut impreuna cu uleiul topit caldut si mixam pana la inglobarea acestora.
2. Tapetam o forma (17cm diametru) detasabila cu hartie de copt sau cu folie alimentara.
3. Turnam compozitia pentru baza in tava, nivelam si apasam bine cu o lingura apoi introducem in frigider pana cand pregatim umplutura.
Umplutura:
1. Punem branza intr-un vas, adaugam sare dupa gust si mixam cu ajutorul unui mixer vertical pana obtinem o compozitie cremoasa.
2. Spalam ceapa si taiem felii subtiri (doar partea verde) si taiem castravetele cubulete.
Asamblare:
Scoatem tava de la frigider.
Turnam jumatate din cantitatea de umplutura in tava, nivelam, apoi in cealalta jumatate adaugam ceapa si castravetele si amestecam cu o lingura. O turnam in tava si nivelam.
Pregatim jeleul de rosii amestecand agar-agarul cu rosiile pasate si punem pe foc mic pana cand fierbe. Oprim focul, lasam 30 de secunde sa se racoreasca apoi turnam peste branza.
Introducem in frigider 1 ora si inca 1ora la congelator.
Pentru decor folosim rosiile cherry, ceapa verde si castravete feliat. Recunosc ca la acest pas m-a "ajutat" fii-miu. A tot insistat si a tot adaugat ba vele ca sa arate ca un vapor, ba rosii ca-s preferatele lui, ba ceapa ca sa facem un covor. :)))
Nota: - in locul uleiului de palmier puteti folosi unt.
- branza se obtine din iaurt pus la scurs intr-o sediala 12-24 ore.
- puteti folosi branza dulce de vaci
- daca folositi o branza mai moale recomand sa puneti agar-agar in ea (adaptati desigur cantiatea de agar-agar dupa instructiunile de pe ambalaj)
- daca folositi o branza mai moale recomand sa puneti agar-agar in ea (adaptati desigur cantiatea de agar-agar dupa instructiunile de pe ambalaj)
- daca preferati o baza mai subtire, puteti urca din baza si pe peretii tavii
P.S.
Eu l-am lasat la congelator vreo 12 ore, dar nu recomand, sau macar zic sa aveti rabdare sa se dezghete natural... Eu l-am grabit putin si l-am introdus in cuptor pe incalzire rapida.... prea rapida si s-a ciufulit.