contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Ricotta Si Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


De cand am pregatit pentru prima oara un cheesecake m-am indragostit de aceasta prajitura atat de simpla si fina. De aceea am fost mereu in cautare de alte retete de astfel de prajituri, iar aceasta varianta pur si simplu a trebuit incercata.
Recunosc, spre rusinea mea, ca nu am consumat prea des ricotta. Ba sa fiu mai exacta, am gustat-o o singura data, cand am pregatit gnocchi. Dar acolo parca gustul s-a pierdut si nu a fost pus cum se cuvine in valoare.
Dar in aceasta reteta este o minunatie atat de fina incat nu te poti opri din degustat. Dar ca sa nu mai maresc suspansul, iata reteta.
Pentru blat aveti nevoi de:
50 gr migdale maruntite
200 gr biscuiti integrali
100 gr unt

Pentru cheesecake
150 gr ciocolata
350 gr ricotta
200 gr smantana
2 oua mari
50 grame zahar
3 foi gelatina

Smantana in aceasta reteta este importanta si aveti nevoie de o smantana grasa si va recomand sa o incercati pe cea de la Lactitalia si v-am pozat-o s-o vedeti si voi cum arata :)

Incepeti prin a pregati blatul, maruntind intr-un robot de bucatarie biscuitii si migdalele si amestecand bine cu unt. Amestecul obtinut il intindeti intr-o forma de tort, o presati bine si o coaceti 10-15 minute.
Intre timp pregatiti cheesecake-ul.
Pregatiti gelatina dupa indicatiile specifice de pe ambalaj.
Separati ouale si albusul bateti-l spuma cu un praf de sare pana se intareste.
Topiti ciocolata.
Amestecati ricotta cu smantana, ouale si zaharul. Adaugati apoi ciocolata si gelatina si amestecati bine cu mixerul. La final, integrati treptat spuma.
Turnati aceasta crema peste blatul scos de la cuptor si racit si dati la frigider pentru minim 4 ore. La final decorati cu ciocolata.


Articol recomandat de amainbucatarie.blogspot.com