Cheesecake Cu Prune Si Bezea
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Pe ultima suta de metri ii trimit Gabytzei pentru provocarea lunii august un cheescake fin si delicios. Daca nu as fi facut totul pe fuga, cantitatea mergea sa fie la dublu, dar m-am limitat la ce am gasit prin frigider. Pana la urma ma multumesc cu un cheesecake micut si super delicios, rapid si simplu de pregatit!
INGREDIENTE:
100 g biscuiti macinati
70 g unt topit
cateva prune
3 galbenusuri
2 linguri smantana
250 g ricotta
1 plic budinca de vanilie
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
coaja rasa de o lamaie sau de la o portocala
1/2 lingurita scortisoara praf
1/2 lingurita zahar bourbon
Pentru bezea:
3 albusuri
3 linguri de zahar
PREPARARE:
Biscuitii zdrobiti intr-un robot de bucatarie (sau dati prin razatoare) ii amestecam cu 50 g unt topit. Amestecul in turnam intr-o tava tapetata de chec. Apasam cu lingura pentru a se lipi biscuitii bine, apoi punem tava la rece pana pregatim crema.
Mixam bine ricotta cu galbenusuri, zahar, budinca de vanilie, praful de copt si 20 g unt. Punem apoi smantana si coaja rasa de lamaie si amestecam pana se omogenizeaza.
Turnam crema peste blatul de biscuti. Peste aceasta punem feliute de prune.
Dam tava la cuptorul preancalzit la 180°C pentru 60 minute. Eu am pus tava cu cheesecakeul intr-o alta tava cu apa, ceea ce impiedica biscuitii sa se arda. Cu 25 de minute inainte sa oprim focul turnam albusurile batute spuma cu 3 linguri de zahar.
Lasam sa se raceasca 5 minute in tava apoi il scoatem din tava. Il lasam sa raceasca si apoi putem servi.
Parol d’honneur este super bun!!!
Pofta buna va doresc!