Cheesecake Cu Piersici Si Caise
articol scris de Fraiche Bistro blog fraiche-bistro.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cheesecake cu piersici si caise pregatesc ori de cate ori am ocazia, vreau sa profit la maxim de aceste fructe pe care le gasim o perioada destul de scurta de timp, in timpul verii.
Reteta de cheesecake este binecunoscuta, dar eu am procedat altfel de aceasta data.
Am dat drumul la cuptor la foc mic.
Am pregatit un blat de pandispan (am pus jumatate din cantitatile folosite la pandispanul cu fructe)
L-am pus intr-o craticioara (tapetata cu hartie de copt) cu diametru mai mic si l-am introdus la cuptor.
Pentru crema de branza am folosit:
- 2 oua;
- 6 linguri de zahar;
- 4 linguri branza de vaci proaspata;
- 1 cutie mica de branza fina (puteti lua Philadelphia, marca 365 sau orice altceva doriti.)
- 4 linguri de faina;
In 10 minute crema de branza a fost omogena, am scos pandispanul de la cuptor si am turnat deasupra crema de branza. Pentru ca pandispanul nu era in totalitate intarit, crema de branza s-a lasat la fund, lasand din pandispan mai mult pe margini.
Am introdus la cuptor pentru inca 50 de minute (verificati cu o scobitoare, cheesecake-ul este gata cand in centru nu mai este moale compozitia).
Pentru topping am taiat piersici si caise in cubulete mici, le-am pus intr-o craticioara impreuna cu 5 linguri de zahar, 1 jumatate de sticluta de esenta de rom si 5 linguri de apa. Am lasat pe foc, amestecand din cand in cand, pana s-a caramelizat putin.
Am dizolvat putina gelatina conform indicatiilor de pe pliculet si dupa ce am stins focul la topping-ul de fructe am adaugat-o in compozitie.
Am scos cheesecake-ul de la cuptor si am turnat topping-ul deasupra. Cheesecake-ul trebuie sa stea la rece 3-4 ore.
Pofta (ne)buna!
Vezi si:
Cocktail Choco Senses
Gentle Tea Cocktail
Orange Russian Cocktail