Cheesecake Cu Piersici A La Laura L.
articol scris de retete-roz.blogspot. blog retete-roz.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Aceasta reteta rapida foc, dar si super-delicioasa am preluat-o de la minunata Laura Laurentiu, autoarea deliciosului blog Cuina banateana.
Mi-a picat cu tronc de cand am vazut-o, asa ca am si testat-o.
Concluzia mea: incercati-o si voi :)
INGREDIENTE pentru crusta:
- 250 g biscuiti
- 70 g unt topit
- 4 galbenusuri
- 450 ml lapte
- 160 g zahar
- 3 linguri cu varf de amidon alimentar
- 2 pliculete zahar vanilinat
- 1 lingurita gelatina
- 250 g branza de vaci
- piersici din compot ( sau proaspete)
- 4 albusuri
- 4 linguri zahar praf
- 1 lingura de coaja de lamaie
Pentru crusta, vom marunti biscuitii cat mai marunt posibil, cele mai bune rezulate obtinandu-le cu un robot.
Untul se topeste, dupa care se adauga la biscuitii maruntiti.
Se framanta compoztia, dupa care se transfera intr-o tava rotunda si se muleaza astfel incat sa depaseasca usor marginile.
Se da la frigider pana cand pregatim crema.
Pentru crema, amestecam cele 4 galbenusuri cu zaharul si cu zaharul vanilinat.
Se adauga si amidonul.
Laptele , incalzit in prealabil se toarna cu grija, amestecand continuu pana la omogenizare.
Gelatina, care s-a lasat la hidratat in 40 ml apa pentru 5 minute, se adauga la compozitie.
Se pune pe foc si se amesteca cu grija pana cand se ingroasa.
Cand s-a ingrosat crema,se adauga si branza de vaci
si se amesteca pana devine o crema fina.
Crema obtinuta se toarna peste crusta preparata anterior.
Inainte de a se aseza crema , se pun bucati de piersici din compot.
Bezeaua se prepara din cele 4 albusuri amestecate cu 4 linguri zahar praf si coaja de lamaie adaugata la final.
Se aseaza deasupra cremei
si se da la cuptor pentru vreo 5 minute cat sa se " bronzeze " subtil, pentru un aspect mai aparte.
Dupa ce l-ati scos de la cuptor, se lasa la racit, dupa care se da la frigider pentru aproximativ 3 ore.
Este un desert foarte lejer si extrem de delicios.
Si iata capodopera :)
O sectiune...
Si o felie...
Multumim, Laura!
Pofta buna!
RozBonBon