contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Pere

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
   V-am mai zis cat de mult imi plac prajiturile cu branza? Desi pozele nu sunt concludente, va asigur ca
a fost o bunatate de prajitura care s-a evaporat cat ai zice "cheesecake". :P
   Ingrediente:
  • 100 g biscuiti simpli
  • 30 g ulei de palmier
  • 2 lg lapte
  • ..........
  • 1100 g  branza proaspata de vaci
  • 180 g zahar tos
  • 2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt sare
  • 4 pere mari - untoasa de bosc (600 g )
        Decor
  • 200 g smantana frisca
  • 1 lgt zahar

   Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
1. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
2. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o consistenta fina. 
3. Curatam pere de coaja si samburi si le taiem cuburi.
4. Punem 1/4 din compozitie in tava, peste biscuiti. In compozitia ramasa punem perele, omogenizam cu o lingura si turnam totul in tava si introducem in cuptor pentru 50-60 min.

5. Dupa ce s-a copt o lasam la racit la temperatura camerei.
6. Mixam frisca lichida cu zaharul pana capata volum si consistenta, apoi ornam cheesecake-ul dupa preferinta. 

 S-aveti pofta!

  Nota!
 Daca doriti puteti pune o cantitate mai mare de biscuiti pentru a forma baza.
 Puteti inlocui cu biscuiti digestivi.