Cheesecake Cu Pere
Sursa Cheesecake cu pere
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
a fost o bunatate de prajitura care s-a evaporat cat ai zice "cheesecake". :P
Ingrediente:
- 100 g biscuiti simpli
- 30 g ulei de palmier
- 2 lg lapte
- ..........
- 1100 g branza proaspata de vaci
- 180 g zahar tos
- 2 lgt scortisoara
- 1/2 lgt sare
- 4 pere mari - untoasa de bosc (600 g )
Decor
- 200 g smantana frisca
- 1 lgt zahar
Cum procedam:
1. Preincalzim cuptorul la 180°C.
1. Macinam biscuitii si ii amestecam cu uleiul de palmier si cu laptele, apoi punem totul intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt.
2. Intr-un vas mixam branza cu ouale, zaharul, scortisoara si sarea pana cand compozitia capata o consistenta fina.
3. Curatam pere de coaja si samburi si le taiem cuburi.
4. Punem 1/4 din compozitie in tava, peste biscuiti. In compozitia ramasa punem perele, omogenizam cu o lingura si turnam totul in tava si introducem in cuptor pentru 50-60 min.
5. Dupa ce s-a copt o lasam la racit la temperatura camerei.
6. Mixam frisca lichida cu zaharul pana capata volum si consistenta, apoi ornam cheesecake-ul dupa preferinta.
S-aveti pofta!
Nota!
Daca doriti puteti pune o cantitate mai mare de biscuiti pentru a forma baza.
Puteti inlocui cu biscuiti digestivi.