Cheesecake Cu Mure
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
160 g biscuiti Belvita cu cereale (maruntiti) + 45 g unt nesarat, topit
600 g branza Philadelphia, la temperatura camerei + 120 g zahar + 1 lgt esenta de vanilie
4 oua mari, la temperatura camerei + 60 ml smantana
150 g mure, zdrobite cu furculita (piure)
Incalzim cuptorul la 140 grade C. Pregatim o tava circulara (removable bottom), o tapetam cu unt si hartie de copt.
Macinam biscuitii (nu foarte fin), ii amestecam cu untul topit si presam foarte bine biscuitii cu unt pe fundul tavii pentru a obtine baza cheesecake-ului.
Amestecam zaharul, branza si esenta de vanilie cu mixerul, pana obtinem o crema. Adaugam ouale, unul cate unul, apoi smantana, amestecand dupa fiecare adaugare. Nu amestecati in exces. Adaugam murele zdrobite si amestecam usor cu o lingura de lemn. Nu este nevoie sa omogenizam.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si introducem tava in cuptorul incalzit, aprox 60 minute. Lasam cheesecake sa se raceasca in tava, apoi o introducem la frigider cateva ore, cel mai bine, peste noapte.
Servim cu fructe de padure. Delicioasa prajitura ♥ delicioasa.comRelated posts:
- Cheesecake cu zmeura – perfecta, roz, delicioasa
- Carrot cake – Prajitura cu morcov & ananas
- Cheesecake cu feta, zuchini, leurda si marar
- Matcha brownies (brownies cu ceai verde matcha)