Cheesecake Cu Lemon Curd
Sursa Cheesecake cu lemon curd
articol scris de grasu64 blog retete-de-mancaruri.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Reteta am gasit-o pe blogul andie.ro si o redau intocmai, doar ca eu am folosit o tava de tarta in loc de una cu pereti detasabili.
Ingrediente
- 3 lamai medii-mici, bio
- 150 g zahar
- 100 g unt
- 3 oua mici sau 2 mari
- 250 g biscuiti digestivi/speculoos, facuti pudra la robot (sau maruntiti bine cu facaletul)
- 100 g unt
- 250 g mascarpone + extra pentru topping
- 250 g crema de branza
- 180-200 g peltea de lamaie (lemon curd) - după gust
- 100 g zahar
- 3 oua
- 2 linguri făină
Pentru pelteaua de lamaie (lemon curd)
Pentru blat
Pentru crema:
Preparare:
Radem coaja lamailor apoi le stoarcem zeama. Punem zeama, coaja de lamaie, zaharul si untul la topit intr-o craticioara la bain marie (baie de aburi). Cand s-au topit, adaugam ouale batute bine si mestecam energic cu lingura sa se inglobeze bine si sa nu se coaca ouale.
Lasam la bain marie inca aprox. 10 minute, amestecand ocazional. Lemon curdul va incepe sa se intareasca usor-usor, dar nu e bine sa il lasam prea mult pe foc pentru ca el se mai intareste si dupa racire.
Topim untul si apoi il amestecam bine cu biscuitii pana obtinem o coca sfaramicioasa. Tapetam o tava de 20 cm, de tarta, cu acest aluat si dam la frigider cel putin 30 minute. Sau nu, ca daca va grabiti nu e moarte de om daca sariti pasul asta.
Mixam bine ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul si schimba culoarea. Adaugam branzele, pelteaua de lamaie si faina si mai mixam putin pana ne iese o crema fina si pufoasa.
Turnam crema peste blatul de biscuiti si dam la cuptor la 160C cu ventilatie timp de o ora.
Lasam la racit in cuptor apoi scoatem si dam la frigider peste noapte.
Inainte de servire tapetam cu 3 linguri de mascarpone amestecate cu 3 linguri de peltea de lamaie (lemon curd).
Pofta buna!