Cheesecake Cu Kiwi
articol scris de Sara Mik blog culoriledinfarfurie.blogspot.com
Mod de preparare:
Dam biscuiti prin masina sau robot. Topin putin untul si in adaugam peste biscuiti. Daca va place mai dulce puteti sa mai puneti si putin zahar, dar biscuiti Petit Beurre sunt destul de dulci. Intr-o forma de tort de 23 diametru, faceti un blat de biscuiti.
Separat amestecati cu mixerul branza si jumatate zaharul pana de vine o crema. restul de zahar se adauga in smantana si se bate pana devine frisca. Se amesteca cele doua si apoi se incorporeaza gelatina inmuiata intai si apoi topita putin pe foc. Se rastoarna peste blatul de biscuiti. Se lucreaza repede ca sa nu se intareasca. Am vrut sa obtin o adancitura in cemtru si alta idee nu am avut decat sa intand deasupra o folie de plastic si apoi fix pe centru am asezat un bol de aluminiu.
Sper sa intelegeti din fotografie. Sectiunea v-a lamurit motivul ce l-am avut... sa fie un pic sic. Se da la frigider.
Intre timp pregatim aspicul de kiwi. Curatam fructele de coaja si partea alba din centru. Le pasam intr-un blender si apoi impreuna cu cca 250 g de zahar le punem pe foc. Nu trebuie mult zahar, ca nu facem dulceata, iar kiwi au si ele dulceata lor. Dam cateva clocote cat sa se topeasca zaharul. Dupa ce o spumam, adaugam zeama de lamaie si luam vasul de pe foc.
Nu trebuie s-o fierbem prea mult, ca sa ramana cat de cat proaspata. Adaugam 15 g de gelatina, care a fost inmuiata inainte in apa rece. Amestecam pana se dizolva gelatina. Lasam sa se raceasca, dar fara sa se intaresca, apoi o turnam peste crema de frisca. Lasam la frigider, de preferat pana a doua zi. Inainte de a servi am mai ormat cu frisca care mi-a ramas. Tortul netaiat, pare un cheesecake cu fructe obisnuit. Dar cand il serviti la masa, sigur veti incanta musafiri si pe pe cei dragi voua. O felie pentru voi.