contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Iaurt Si Fructe De Padure, Pentru Provocarea Lunii Iulie / Dulce Romanie

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

cheesecake cu iaurt si fructe de padure wtr

Onorata, raspund din nou minunatei provocari "Dulce Romanie", de data asta pentru luna Iulie. Multumesc din nou Mihaelei- "De prin lume adunate", pentru aceasta frumoasa idee, si lui Flory- "Retete fel de fel" ca m-a "provocat" cu niste ingrediente pe care le ador: fructele de padure si busuiocul. Am inceput cu fructele de padure, fiindca m-au inspirat mult culorile: merisoarele rosii, coacazele albastre, intr-un raft alb. Alb, rosu si albastru, 4 Iulie, Ziua Independentei, m-a amuzat ideea si zambind le-am cumparat, spunandu-mi ca ar sta de minune pe un cheesecake. Dar unul mai light si mai racoros… De iaurt ! Ce, numai americanii sa sarbatoreasca ? :)  Take a look !

Ingrediente:

300 g biscuiti digestivi sau integrali

125 g unt

500 ml iaurt gras simplu

300 ml frisca indulcita

14 g gelatina in foi

5-6 linguri zahar pudra

250-300 g fructe de padure (preferabil rosii)

zahar pudra dupa plac (cateva linguri)

Mod de preparare:

Cheesecake cu iaurt si fructe de padure 5wtr

Macinam fin biscuitii intr-un foos processor, sau chiar si cu mana.

Topim untul la microunde sau la foc foarte mic si il turnam peste biscuitii sfaramitati, amestecandu-i bine cu o lingura.

Ungem cu unt o forma de tort cu pereti detasabili, (inclusiv marginile), apoi punem pe fund o bucata de hartie de copt, inchidem peste ea si taiem surplusurile. Asta va preveni zgarierea tavii la taierea feliilor.

Turnam in tava amestecul de biscuiti si unt, si il imprastiem bine cu ajutorul dosului unei linguri, apasand bine si niveland baza, dupa care dam forma la frigider.

Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece timp de 10 minute.

Amestecam iaurtul (nu foarte rece) cu 5-6 linguri de zahar pudra.

Batem frisca indulcita, care trebuie sa fie mereu rece, pentru a nu avea surprize neplacute. Eu am avut cand nu stiam, si de atunci pun frisca, paleta robotului si vasul la rece inainte de a ma apuca. :)

Topim gelatina cu 2 linguri de apa pe foc foarte mic, avand grija sa nu fiarba. Amestecam mereu, pana se topeste, dupa care o lasam 1 minut sa se racoreasca mai bine. Daca punem gelatina calda peste iaurtul rece, vom obtine niste firisoare, pe care sigur nu le vrem.

Amestecam cu un tel iaurtul si gelatina, iar cand s-a omogenizat, adaugam frisca batuta, si o incorporam incet. Turnam compozitia peste baza de biscuiti, si imprastiem in mod egal. Punem in frigider chessecake-ul, acoperit cu hartie de copt (pt a nu transpira), iar cand s-a racit complet, cu folie de plastic.

Puteti servi cu orice sos doriti, caramel, ciocolata, sau cum am facut eu cu fructe de padure ca atare.

Cheesecake cu iaurt si fructe de padure 3wtr

Daca doriti un sos rosu care sa curga apetisant pe felia de cheesecake atunci cand o serviti, atunci facem piure cu ajutorul unui blender 250 g fructe de padure rosii (sau capsune) in care am pus cateva linguri de zahar pudra, (dupa placere) si apoi strecuram, pentru a filtra semintele, etc. Insa cum am spus, puteti pune orice topping va trece prin minte. Sky's the limit !

Tin sa mentionez ca, asa ca orice cheesecake care se respecta, e mai bun cu cat sta mai mult in frigider. Macar 3 ore, sau o noapte, daca nu avem rabdare sa il lasam o zi. :) Cea mai buna bucata va fi oricum ultima, dar chiar recomand sa il faceti cu o zi inainte de a-l servi. E divin !

Cheesecake cu iaurt si fructe de padure 4wtr

Enjoy !



Articol recomandat de ana-maria-ciolacu.blogspot.com