Cheesecake Cu Gorgonzola
Sursa Cheesecake cu Gorgonzola
articol scris de mayas-esprit.blogspo blog mayas-esprit.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Un aperitiv gustos si parfumat pentru cei care adora Gorgonzola. Reteta provine de la Any. Ea a facut acest Cheesecake într-o forma rotunda cu diametrul de 19 cm, cu perete detasabil. Eu am ales sa folosesc 2 "inele" patrate de montat de 9 x 9 cm. În momentul în care montam aperitivul, mi-am dat seama ca nu va iesi asa usor din patratoasele mele, dar am mers la risc, mai ales ca am renuntat si la gelatina. Dar am reusit. Rezultatul final nu este la fel de aspectuos ca Cheesecake-ul lui Any, dar totusi satisfacator.
Eu va scriu reteta originala, iar în paranteza micile modificari facute de mine. Poate dintr-un motiv sau altul mai exista cineva care nu doreste gelatina. Însa pentru un aspect mai stabil, puteti înlocui gelatina cu agar-agar.
Ingrediente:
- 100 g crackers
- 80 g unt moale
- 250 gr ricotta
- 200 gr de gorgonzola dolce
- 8 g foi de gelatina (am renuntat )
- 1 tija de telina, feliata grob
- 200 g smîntîna ( 120 g smîntîna groasa / gen Creme Fraîche
- 50 g miez de nuca
- sare
- piper
Se macina crackersii fin, se adauga untul si se amesteca bine în mixerul cu lame.
Pentru a obtine un rezultat cît mai bun tapetati fundul unei forme cu hîrtie de copt. Se fixeaza si închide peretele detasabil, se adauga crackersii amestecati cu unt si se niveleaza un strat cît mai uniform. ( Eu am folosit doua inele de montat de 9 x 9 cm. Daca va tenteaza ideea de a face doua cake-uri mai mici, ca mine, luati doua inele rotunde! Rezultatul final iese mai usor din forma rotunda decît patrata. Daca sînteti masochisti, folositi forme de floare :D ).
Gelatina care în prealabil a fost pusa la înmuiat în apa rece, se stoarce, se adauga în smîntîna lichida si se lasa pe foc moderat pîna se topeste. Se pun toate ingredientele în mixerul cu lame, inclusiv amestecul de smîntîna cu gelatina, si se mixeaza bine.
(Eu am sarit pasul cu gelatina înmuiata si topita în smîntîna lichida, iar în loc, am folosit o smîntîna groasa. În rest am procedat la fel. Am adaugat toate ingredientele în mixerul cu lame si am macinat pîna la textura dorita).
Se toarna compozitia peste baza de crackersi si se da pentru cel putin 3 ore la frigider. Se poate lasa si peste noapte la frigider.
(Eu am nivelat crema obtinuta cu o lingura si am dat formele acoperite cu folie transparenta, la frigider. Le-am lasat peste noapte).
Pofta buna si un sfîrsit de saptamîna minunat va doresc!