Cheesecake Cu Feta, Zuchini, Leurda Si Marar
articol scris de Delicioasa blog delicioasa.com
150 g crackers sarati, macinati (nu prea fin) + 30 g parmezan ras + 50 – 60 g unt topit
100 g leurda, taiata marunt + 450 g zuchini, ras + 1 fenicul mediu, ras + 5-6 legaturi marar, taiat marunt
1 ceapa medie, taiata marunt
150 g feta + 250 g ricotta + 250 ml smantana
4 oua mari, batute usor
2-3 lg ulei de masline
sare, piper proaspat macinat
Ungem o tava circulara (removable bottom) cu unt. Tapetam fundul tavii cu hartie pentru copt. Amestecam crackers, untul topit si parmezanul ras, apoi presam pe fundul tavii, pentru a obtine o baza pentru cheesecake.
Incalzim cuptorul la 180 grade C. Incingem uleiul de masline si calim ceapa, pana devine transparenta. Adaugam dovleceii, leurda, mararul si feniculul; amestecam usor.
Lasam numai cateva minute, pana legumele se inmoaie usor, pastrandu-si prospetimea.
Transferam intr-o sita, lasam sa se raceasca. Cand legumele sunt la temperatura camerei, presam bine pentru a elimina lichidul ramas.
Amestecam branza (ricotta + feta) si smantana, cu un mixer, pana obtinem o crema. Adaugam ouale batute, apoi legumele, amestecam usor, turnam in tava pregatita si introducem cheesecake-ul in cuptor.
Lasam la copt aprox 1 ora/1 ora si 15 minute. Daca devine prea aurie/maronie, punem deasupra o folie de aluminiu (fara a o prinde de tava).
Lasam cheesecake-ul sa se raceasca in tava, apoi desprindem marginile cu un cutit, desfacem tava, taiem feliile si servim langa o salata verde. Poate si o salata de sfecla
Delicioasa ♥ delicioasa.comRelated posts:
- Fasole black eyed cu leurda & lime
- Cheesecake cu zmeura – perfecta, roz, delicioasa
- Tarta cu praz si feta
- Linte, telina, alune de padure, menta – Ottolenghi’s style