contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Feta, Zuchini, Leurda Si Marar

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

 

Feta, leurda, zucchini, marar, ricotta, fenicul… Ce de bunatati! :) Am pregatit aceasta cheesecake in ideea ca o voi “imparti” cu fetele (mama, sora, nepotica mea – Luiza). Nu de alta, dar  baietii mei nu prea mananca branza (in afara de mascarpone). Surpriza! Cand a vazut cheesecake-ul decorat cu ridichi, asezat frumos pe farfuriuta in asteptarea fotografierii, baiatul meu mai mare a venit calm, a profitat de faptul ca schimbam obiectivul aparatului si mi-a “furat” cheesecake-ul… Am reusit sa “recuperez” farfuria si am luat-o de la capat. Cand un copil care nu mananca branza savureaza 3 farfurii de cheesecake, langa o salata verde acrisoara si putina salata de sfecla, atunci trebuie sa fie foarte buna :) Chiar minunata, foarte usor de pregatit si foarte satioasa. Pofta buna!

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini
150 g crackers sarati, macinati (nu prea fin) + 30 g parmezan ras + 50 – 60 g unt topit
100 g leurda, taiata marunt + 450 g zuchini, ras + 1 fenicul mediu, ras + 5-6 legaturi marar, taiat marunt
1 ceapa medie, taiata marunt
150 g feta + 250 g ricotta + 250 ml smantana
4 oua mari, batute usor
2-3 lg ulei de masline
sare, piper proaspat macinat

Ungem o tava circulara (removable bottom) cu unt. Tapetam fundul tavii cu hartie pentru copt. Amestecam crackers, untul topit si parmezanul ras, apoi presam pe fundul tavii, pentru a obtine o baza pentru cheesecake.

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Incalzim cuptorul la 180 grade C. Incingem uleiul de masline si calim ceapa, pana devine transparenta. Adaugam dovleceii, leurda, mararul si feniculul; amestecam usor.

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini
Lasam numai cateva minute, pana legumele se inmoaie usor, pastrandu-si prospetimea.

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini
Transferam intr-o sita, lasam sa se raceasca. Cand legumele sunt la temperatura camerei, presam bine pentru a elimina lichidul ramas.

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Amestecam branza (ricotta + feta) si smantana, cu un mixer, pana obtinem o crema. Adaugam ouale batute, apoi legumele, amestecam usor, turnam in tava pregatita si introducem cheesecake-ul in cuptor.

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Lasam la copt aprox 1 ora/1 ora si 15 minute. Daca devine prea aurie/maronie, punem deasupra o folie de aluminiu (fara a o prinde de tava).

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Lasam cheesecake-ul  sa se raceasca in tava, apoi desprindem marginile cu un cutit, desfacem tava, taiem feliile si servim langa o salata verde. Poate si o salata de sfecla :)

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Cheesecake cu feta, leurda, zuchini

Delicioasa ♥
delicioasa.com

©2011 . All Rights Reserved.

. Share and Enjoy: Print Facebook Google Bookmarks email PDF RSS Twitter

Related posts:

  1. Fasole black eyed cu leurda & lime
  2. Cheesecake cu zmeura – perfecta, roz, delicioasa
  3. Tarta cu praz si feta
  4. Linte, telina, alune de padure, menta – Ottolenghi’s style

 


Articol recomandat de delicioasa.com