Cheesecake Cu Dovleac
Sursa Cheesecake cu dovleac
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Imi place sa gatesc retete de toamna si mai ales iubesc mirosul minunat din bucatarie atunci cand cuptorul este pus la treaba.... Reteta de azi este a unui desert foarte parfumat, dens.... si mai ales extrem de delicios, ce merita incercat!!
Ingrediente
Blat
190 gr biscuiti
130 gr unt
1 praf scortisoara
3lg lapte
optional 2lg cacao
Umplutura
400 gr crema de branza
120 ml smantana
300 gr dovleac copt
150 gr zahar
1 lingurita esenta de vanilie
3 oua mari
1/2 lingurita scortisoara
putin ghimbir ras
Topping
100-200g ciocolata
150 nuca
frisca (optional)
Mod preparare
Mai intai incingem cutorul, spalam, taiem si se scoatem semintele, apoi se presara putin zahar si se coace pana se inmoaie. Miezul dovleacului se pune intr-un bol si pasam cu furculita.
Pentru blat, biscuitii se maruntesc in robotul de bucatarie (sau cu un sucitor), apoi se amesteca cu celelalte ingrediente. Pasta obtinuta o presam in tava, atat pe fundul ei cat si pe pereti. (tava tapetata cu hartie de copt)
Pentru umplutura mixam crema de branza cu zaharul apoi se adauga smantana dulce mixata bine inainte. Se adauga dovleacul si condimentele, se amesteca bine cu ajutorul unei spatula, apoi ouale pe rand, amestecand dupa fiecare.
Turnam umplutura peste blat. Coacem cheesecake-ul 1 ora, 1 ora si un sfert sau pana e rumenit usor pe margini, dar mijlocul e inca usor gelatinos daca miscam tava. Stingem cuptorul, deschidem putin usa pana si lasam cheesecake-ul sa se raceasca 30 min. Il scoatem apoi si il lasam la temperatura camerei pana e racit complet, apoi il acoperim cu un strat de ciocolata si nuci prajite. (optional putem servi/orna cu frisca). Bun, bun,bun!
Este si mai bun, daca il lasati la rece peste noapte sau macar cateva ore inainte de-al taia. Dar asta este cam greu caci, miroase asa de bine…….mmmmm delicios!!!!!! (eu nu am rezistat unei feliute si l-am taiat cand inca era cald)