Cheesecake Cu Dovleac
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Anul acesta nu am ocolit deloc dovleacul. Acum va propunem un cheesecake, insa vor urma si alte retete aromate.
Ce iti trebuie (poza 1)
Pt. blatul de biscuiti :
- 150 gr biscuiti
- 150 gr de unt
- 3 linguri cacao
Pt. crema: (poza 2, poza 3)
- un dovleac (mediu), copt la cuptor
- 400 gr crema de branza (Exquisa)
- 200 ml frisca
- 100 gr nuca macinata
- 4 linguri de zahar
- 2 plicuri gelatina
- 1 plic intaritor de frisca
- 1 lingurita scortisoara
Plan de lucru:
- Taiem dovleacul in 4 bucati ,il bagam la cuptor si il lasam aproximativ 1 ora si jumatate, pana intra usor furculita in el.
Intre timp preparam blatul de biscuiti.
- macinam biscuitii cu mixerul .
- topim untul (poza 4), apoi il amestecam cu biscutii si praful de cacao (poza 5). Ce obtinem intindem pe fundul unei tavi cu pereti detasabili (poza 6).
Scoatem pulpa dovleaculului copt si o transformam intr-un piure, cu ajutorul blenderului. Aceasta va fi amestecata cu nuca macinata si scortisoara (poza 7). Punem gelatina la inmuiat in 150 ml de apa rece, pentru 10 minute (poza 8 )
- punem toata branza intr-un bol, adaugam 3 linguri de zahar, apoi mixam pana obtinem o crema (poza 9). Separat (in alt bol) mixam frisca lichida pana sta teapana (daca este necesar putem adauga si un plic de intaritor de frisca) (poza 10). Amestecam frisca cu crema de branza cu o spatula de silicon (pozele 11 si 12). Dupa ce au trecut cele 10 minute, incalzim gelatina direct pe foc sau baie de apa, pana se dizolva granulele. Atentie!!!Aceasta nu trebuie sa fiarba, pentru ca altfel isi pierde proprietatile!
Adaugam gelatina peste amestecul de dovleac (poza 13).
Incorporam usor cu o spatula dovleacul cu crema de branza (poza 14)
- Crema obtinuta se intinde peste blatul de biscuiti (poza 15 ). Lasam la racit la frigider pentru minin 4-5 ore.
- Pofta buna! (pozele 16, 17)
Timp de preparare: 30 de minute (fara timpul cat sta la frigider, fara timpul de coacere al dovleacului)
Pret: 32 lei (poate varia în functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C2. Prajituri