contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Ciocolata Si Alune De Padure

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga



Am un of in dimineata asta. Nu stiu daca vi se intampla sa incercati sa fotografiati rezultatul retetelor pe care tineti musai sa le afisati pe blog si felul respectiv pur si simplu sa nu colaboreze cu voi? Astazi am facut pe putin 100 de poze (oricum fac cu zecile pana aleg cateva) insa azi pur si simplu nu au iesit cum imi imaginam. Ideea de decorat este insa atat de draguta incat am sa le afisez chiar si-asa indaratnice cum au stat. Of!
Blatul:
200g biscuiti (neindulciti ar fi cel mai bine) + 80g unt topit + 50g alune coapte la cuptor pt aproximativ 8 minute la 375F + 2 linguri cacao
- se zdrobeste totul in robotul de bucatarie si se intinde intr-o forma de tort cu diametrul de 18-20cm
- se apasa bine si se da la frigider pana pregatim crema
- la blat, se pot inlocui alunele cu nuci


Crema:

200g ciocolata neagra + 400 g branza cremoasa la temperatura camerei (am folosit Philadelphia- light) + 240 g smantana + 150 g zahar + 1 lingura cacao + 2 linguri faina + 4 oua+ 1 lingurita de esenta de vanilie
- ciocolata se topeste in bain-marie ori la cuptorul cu microunde laolalta cu 2 linguri din smantana, daca s-a imfierbantat prea tare se da deoparte pana se racoreste
- branza crema se bate bine cu mixerul, apoi se adauga zaharul, cacaoa, faina, cicolata topita si ouale rand pe rand si desigur vanilia
- se toarna amestecul in tava cu biscuite si se da in bain-marie, la cuptorul incins in prealabil la 375F pentru 50-60 de minute
Un truc sa nu intre apa la prajitura, ar fi sa infofoliti, pe exterior, tava cu 2-3 randuri de folie de aluminiu.
- se lasa la frigider cel putin 6 ore ori ideal peste noapte

Alune in zahar ars
250 zahar + 10 alune
- alunele coapte cum am spus mai sus se inteapa pe rand si delicat cu un betigas special pt frigarui. Daca patrundeti prea adanc aluna se rupe.
- se topeste zaharul intr-o craticioara, pana capata culoarea chihlimbarului
- se lasa deoparte cateva minute 5-8 pana se intareste oarecum
- se ia fiecare aluna intepata si se trece incetinel prin zaharul ars apoi se pune la scurs in asa fel incat obtineti firele acelea lungi
- se lasa 10-15 minute la racit, se mai taie cu foarfeca din lungimea firului, daca vi se pare prea lung si se folosesc pt a orna tortul

Glazura:
100g ciocolata (de preferat neagra) + 100ml frisca lichida+ 1 lingurita de unt
- se topesc toate in bain marie apoi se toarna usor peste tort, avand grija sa nivelam frumos glazura
- se aseaza alunele peste el si se serveste asezand cate o aluna pe fiecare felie.

Taina:
- glazura si alunele trebuiesc pregatite a 2-a zi, eu m-am repezit de curizitate sa fac alunele cu o seara inainte, le-am lasat intinse pe hartie de pergament si a 2-a zi firele mele frumoase nu mai erau atat de frumoase
- am folosit din pacate, glazura gata facuta de la Dr Oetker (e excelenta cu un singur minus, se intareste fulgerator si pt genul asta de decoratie, unde alunele trebuiau infundate putin in glazura, am cam esuat)
Pentru amatorii de cheesecake este o varianta excelenta!! Textura delicata, gust de crema cu ciocolata fina, eleganta...


Articol recomandat de anditudor.blogspot.com