Cheesecake Cu Ciocolata Alba Si Zmeura
articol scris de Le Blog Piquant blog leblogpiquant.blogspot.com
Creatia nr. 2 de ieri (pe langa kebab) - am fost extra-harnica ieri... ce altceva sa faci cand esti inzapezit si plictisit si in desperate need of some sugar? ;) Pai, desigur - o prajitura (+ it keeps ze man happy :p)
Deci, cum va spuneam - cheesecake! E cheesecake din ala care nu se coace, ci doar se asteapta rabdator langa el vreo 4 ore (minim) sa se raceasca. Da' si cand e gata - miam-miam, o sa va para bine ca ati asteptat! Partea cu asteptatul e cea mai grea - gatitul propriu-zis e o nimica toata:
Se snopesc in bataie cu facaletul 200g de biscuti si se amesteca cu 50g de unt topit. Se amesteca bine si se intinde maglavaisul in tava de tort.
Se da un pic la rece si in timpul asta se topesc 100g de ciocolata alba la foc mic. Dupa ce se racoreste un pic ciocolata, se mixeaza impreuna cu 200g de cream cheese (tip Philadelphia), 300g de branza de vaci si 100g zahar pudra. Apoi se adauga si vreo 100g de zmeura (congelata in cazul meu), se amesteca vag si se toarna peste blatul de biscuiti.
Asta-i tot. Bagati la frigider si asteptati rabdatori macar 4 ore sa se intareasca.
Enjoy.. I know we did :D