Cheesecake Cu Ciocolata (2)
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Recunosc sunt fan ciocolata si branza. Asa ca m-am gandit sa le combin, sa fac un cheesecake tras
in ciocolata delicioasa.:) Ce ziceti, vreti o portie?:D Eu inca salivez cand ma gandesc la cat de bun a fost. :"> Ingrediente:
- 1280 g branza dulce de vaci
- 200 g smantana (20% grasime)
- 170 g zahar
- 3 lg faina
- 100 g ciocolata amaruie
- 2 esenta de pepene galben
Decor:
- 200 g ciocolata amaruie
- 200 g smantana lichida
- fulgi de migdale
- 50 g ciocolata
Cum procedezi:
1. Pune branza de vaci intr-un bol impreuna cu ouale si mixeaza cu ajutorul unui mixer vertical pana la inglobarea totala a acestora. Adauga smanta si esenta si mixeaza bine.
2. Cerne faina in compozitie si omogenizeaza cu ajutorul mixerului.
3. Adauga ciocolata maruntita in compozitie si inglobeaz-o cu ajutorul unei spatule/linguri.
4. Toarna compozitia intr-o tava (24 cm diametru) tapetata cu hartie de copt, si introdu in cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade Celsius pentru 1h si 20 min.
5. Scoate din cuptor si lasa sa se raceasca complet inainte de a-l decora.
Decor si asamblare:
1. Intr-o cratita cu fun dublu pune 200 g ciocolata rupta in bucati impreuna cu 150g smantana lichida, la foc mic. Amesteca bine, opreste focul si adauga restul de smantana lichida in compozitie si omogenizeaza cu o spatula.
2. Pune cheesecake-ul pe un gratar, deasupra unui platou si toarna ciocolata topita deasupra. Muta apoi cheesecake-ul pe un platou si decoreaza-l cu fulgi de migdale si carlionti de ciocolata.
Enjoy!
Nota: - in locul esentei de pepene poti utiliza orice alta aroma iti este pe plac.
- poti folosi ciocolata cu lapte, in cazul in care cea amaruie nu-ti e pe plac.
- carliontii de ciocolata ii obtii razuind ciocolata (lasata la temperatura camerei) cu un curatator de legume.