Cheesecake Cu Ceai Matcha Si Lămâie
articol scris de andreeachinesefood blog Andreea
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
pentru blat:
150 g biscuiti
120 g unt
pentru umplutura branza:
400 g branza dulce
200 g crema branza Philadelphia
150 g smantana lichida (32%grasime)
200 g zahar
1 lamaie
1/2 lingurita pudra de vanilie
1 lingurite pudra ceai matcha
1 plic gelatina granule
punem untul intr-un castron si il topim. eu am folosit acesti biscuiti, petit beurre, dar sunt unii cu o textura mai dura, numai buni pentru cheesecake
ii rupem in bucati si ii macinam intr-un robot de bucatarie
tapetam fundul tavii de tort cu hartie de copt
turnam untul topit peste biscuitii macinati si amestecam
amestecul format il varsam in tava de tort
si presam peste amestec cu mana sau cu fundul unui pahar pana obtinem un blat compact. Dam tava la frigider pentru 20 de minute pana pregatim umplutura de branza.
intr-un castron mai mare punem branza dulce si cele 200 g zahar si amestecam bine
adaugam si crema de branza si amestecam din nou
intr-un alt castron mixam smantana lichida tinuta la frigider in prealabil, pana obtinem o crema mai groasa
hidratam gelatina in 3 linguri de apa dupa care o topim usor de tot pe bain marin avand grija sa nu fiarba. Luam 2 linguri din crema de branza si adaugam peste gelatina, amestecam bine de tot, dupa care turnam amestecul in castronul mare cu crema de branza.
adaugam si smantana mixata
din compozitia de mai sus luam 1/3 si punem intr-un alt castron mai mic
in castronul mic cu 1/3 din compozitie vom adauga pudra de vanilie si pudra de ceai matcha
amestecam bine crema de branza, va capata o culoare placuta verde
in castronul mare cu crema de branza adaugam zeama de lamaie, coaja de lamaie si 1 picatura de colorant alimentar galben. Colorantul alimentar il gasiti mai nou si pe site-ul Pastai de vanilie.
turnam toata crema de branza cu lamaie in forma de tort, iar peste ea crema de branza cu ceai matcha
cu ajutorul unui cutit trasam linii dezordonate astfel incat sa cream un aspect "marmorat" cheesecake-ului nostru
dam cheesecake-ul la frigider pentru 6 ore sau cel mai bine peste noapte. Dupa acest timp, scoatem cheesecake-ul de la rece, il scoatem din forma de tort si il asezam pe un platou
culoarea pudrei de ceai matcha s-a mentinut perfect!
taiem cheesecake-ul cu un cutit trecut prin apa fierbinte
este o explozie de arome!
prima data gustul de lamaie dulce acrisor
apoi gustul inconfundabil de ceai matcha si vanilie...
feliuta cu textura cremoasa
si tare placuta
incercati-l! o sa va placa cu siguranta!
Enjoy!