Cheesecake Cu Caramel
Sursa Cheesecake cu caramel
articol scris de Rhapsody blog Bucatareala la plesneala
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Nu stiu ce faceti voi cand e vreme ploioasa, insa eu am chef de copt ceva cu branza. Asa m-am trezit
dimineata cu un chef nebun sagatesc mananc prajituri cu branza. Mmm, si cand imi amintesc cat e de bun salivez. :)) E atat de fin si de gustos cheesecake-ul asta, ca te lingi pe degete nu alta.
Asadar ce ziceti, ne apucam de treaba?! :)
Caramel:
dimineata cu un chef nebun sa
Asadar ce ziceti, ne apucam de treaba?! :)
Caramel:
- 160 g zahar tos
- 75 ml lapte/smantana lichida (30%grasime)
Crusta:
- 150 g biscuiti digestivi cu scortisoara
- 50 g ulei de palmier/unt
Umplutura:
- 600 g branza din iaurt
- 3 oua medii
- 65 g amidon din porumb
- 35 g faina de grau
- caramelul preparat anterior
Caramel:
Pune zaharul intr-o cratita (cu fund dublu si pereti inalti) si lasa la foc mediu pana cand vezi ca prinde culoare aurie pe margini. Invarte o singura data in el, mai lasa 1-2 minute la foc mic apoi opreste focul si adauga laptele/smantana lichida (ai grija cand faci aceasta operatiune sa stai departe de cratita fiindca va stropi), amesteca si lasa-l la racit.
Crusta:
1. Pune biscuitii intr-un robot de bucatarie si mixeaza-i pana cand ajung la o granulatie uniforma (sau ii poti pune intr-o punga rezistenta si zdrobeste-i cu un sucitor). Adauga uleiul de palmier/untul si amesteca bine.
2. Tapeteaza cu hartie de copt o tava cu diametrul 18 cm (cu fund detasabil), pune compozitia in ea si netezeste-o cu ajutorul unei lingurite astfel incat sa ajunga si pe peretii vasului. Introdu tava la frigider.
1. Intr-un vas mixeaza bine branza cu caramelul.
3. Pune faina si amidonul si mixeaza pana la incorporare.
4. Scoate tava din frigider, toarna umplutura si introdu in cuptorul preincalzit la 180 grade celsius pentru 50-60 minute. (Daca vrei sa nu-ti murdaresti cuptorul ai grija sa pui inca o tava dedesubt fiindca va curge ulei/unt)