Cheesecake Cu Capsuni
Sursa Cheesecake cu capsuni
articol scris de Alice_albinutza blog alice-albinutza.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
by Alice albinutza
Happy Valentine's Day! Aseara pe la 22 coceam minunatia asta :) Astazi am impartit-o cu dragoste unor oameni frumosi si dragi!
Deliciosenia de mai jos e o chestiune culinara extrem de simpla, perfecta pentru orice anotimp, stare, situatie.
Sper sa va incante vizual si sa va delecteze simturile, astfel incat sa popositi in bucatarioara voastra draga si sa o coaceti si voi. Dar pana atunci... sa citim reteta!
Asadar ingrediente:
- 500-600 gr branza de vaci cremoasa
- 3 linguri smantana
- 2 oua
- 150 gr zahar
- 180 gr biscuiti pettit beurre
- 200 gr unt
- capsuni proaspete sau congelate (depinde de anotimp)
- jeleu de fructe sau folositi sucul de la fructele decongelate cu putin zahar si putin gelatina sau amidon
Faramitam biscuitii pana devin praf, ii amestecam cu untul rece pana obtinem un aluat ?, o consistenta densa, untul a fost complet incorporat. Luam o tava de 26 cm, o ungem bine de tot cu unt si o tapetam cu amestecul din biscuiti cu unt, formand un blat. Dam tava la rece pana ce facem umplutura.
Mixam branza de vaci cu smantana, ouale intregi si zaharul tos. Totul trebuie sa devina perfect cremos :D. Scoatem tava de la rece si punem umplutura, niveland cu o spatula.
Coacem, in cuptorul incins, la treapa 2, cam 150-160 grade, 40 minute maxim. Scoatem cheesecake-ul si il lasam la racit.
Cand e rece punem deasupra capsunile, ici-colea si turnam peste jeleu de fructe.
* Pentru ca am avut capsuni congelate care au lasat zeama in timpul procesului de decongelare :D, am folosit in loc de jeleu, suculetul respectiv. Mai inainte de a-l folosi l-am pus pe foc, intr-o craticioara, cu 2 linguri zahar si cand s-a legat siropelul i-am adaugat putina gelatina... apoi am lasat totul sa se raceasca cat de cat. Daca nu aveti gelativa, fix o lingurita de amidon va transforma sucul respectiv intr-un delicios jeleu :D
Serviti cu incredere!