Cheesecake Cu Capsuni
Sursa Cheesecake cu capsuni
articol scris de 3sisterscooking blog 3sisterscooking.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat
- 3 oua
- 90 g zahar
- 90 g faina
Crema si ornat
- 500 g crema de branza
- 500 ml smantana pentru frisca
- 150 g zahar fin+ 3 lg pt frisca si gelatina-decor
- 100 ml suc de portocale
- 1 plic gelatina granule
- 500 g capsuni
- 1 plic gelatina decor
- 50 g fulgi de migdale
Mod de preparare
1. Se preincalzeste cuptorul la 160 C. Se bat ouale cu zahar pana isi dubleaza volumul. Se incorporeaza faina cernuta cu ajutorul unei spatule de silicon, prin rasturnare. Se tapeteaza o tava de aragaz cu hartie de copt si se intinde compozitia . Se da la cuptor pentru 15-20 de minute sau pana este aurie deasupra. Se scoate, se ia hartia de copt si se lasa sa se raceasca. Se decupeaza cu inelul tavii de 26 cm un blat care va fi baza tortului.
2. Se mixeaza crema de branza cu zaharul fin, pana cand acesta se topeste complet. Se pune gelatina la inmuiat in sucul de portocale timp de 10 minute. Se topeste la foc mic si se adauga in fir subtire la crema de branza in timp ce mixerul functioneaza. Se bat 300 ml frisca de consistenta pufoasa( nu tare) si se incorporeaza la crema de branza in doua etape, amestecand prin rasturnare. Se toarna crema peste blat si se da la frigider pentru 4 ore, cel putin sau peste noapte.
3. Pentru decor spalati capsunile si uscati-le cu hartie absorbanta de bucatarie. Taiati-le apoi in felii subtiri. Prajiti intr-o tigaie non-aderenta fulgii de migdale, apoi lasati-i sa se raceasca. Bateti restul de frisca cu o lingura de zahar. Desprindeti inelul formei cu ajutorul unei torte de bucatarie. Finisati tortul cu frisca batuta. Asezati deasupra feliile de capsuni pe care le galasati gu gelatina decor preparata conform instructiunilor de pe ambalaj. Ornati la final marginile cu fulgii de migdale parjiti. Pofta buna!
comentarii