contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheesecake Cu Capsune In 3 Pasi Simpli

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Sunt de parere ca oricine poate bucatarii, nu ai nevoie de aptitudini de zeita in bucatarie, trebuie doar sa respecti cantitatile si modul de preparare al retetei, desigur pentru unele retete v-ei avea nevoie de ustensile de buna calitate si un cuptor functional si v-ei descoperii ca nu este atat de greu sa gatesti preparate delicioase si sanatoase. Si desigur putina pasiune pentru bucatarit nu strica :D

   - 600 g crema de branza
   - 284 g frisca lichida
   - 100 g zahar pudra
   - 250 g biscuiti digestivi
   - 100 g unt
   - o pastaie de vanilie
   - 6-7 capsune (depinde cat de mari sunt indeajuns sa acopere suprafata cheesecake-ului)


Pasul 1
Puneti biscuitii intr-o punga de plastic si zdrobitii cu un facalet pana ce obtineti firimituri fine. Topiti untul la microunde (~ 40 de secunde ) si lasati-l sa se racoreasca putin. Amestecati-l cu biscuitii zdrobiti pana ce sunt imbibati complet in unt. Puneti biscuitii intr-o forma rotunda cu baza detasabile ( Ø 23 cm) si apasati cu o lingura pana ce obtineti un strat uniform si ferm. Puneti la frigider pana preparati crema.


Pasul 2
 Intr-un castron incapator puneti crema de branza,zaharul pudra si semintele pastaii de vanilie(puteti folosi o lingurita extract de vanilie) si mixati 1-2 minute. Adaugati frisca lichida si continuati sa mixati pana ce obtineti un amestec omogen. Puneti crema de branza peste baza de biscuiti si nivelati cu o lingura sau o spatula.



Pasul 3
Taiati capsunele in felii subtiri si acoperiti cheesecake-ul  complet. Eu am acoperit cu putin jeleu de capsune preparat conform instructiunilor de pe pachet. Puneti la frigider peste noapte.



Pentru a scoate prajitura din forma, asezati baza formei peste o conserva inalta si apasati usor pe peretii acesteia pana ce prajitura a alunecat complet din forma.







POFTA BUNA!!!