Cheesecake Cu Arahide în Sos Caramel
articol scris de MonicaLazar blog Eat, love and be happy
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Blat de biscuiți
- 250 grame biscuiți
- 200 grame unt
- 1 linguriță scorțișoară
- 2 linguri nucă măcinată
Cremă de brânză
- 300 grame smântănă pentru frișcă (păstrați 3 linguri pentru sosul de caramel)
- 500 grame brânză proaspătă de vaci
- 200 grame zahăr
- 125 ml lapte
- 1 plic gelatină
- vanilie
- arahide
Pentru blatul de biscuiți se zdrobesc biscuiții, se topește untul (150 grame) și se amestecă împreună cu restul ingredientelor. Se presează pe fundul unei forme cu pereți detașabili, îmbrăcată în foaie de copt.
Pentru crema de brânză se amestecă întâi brânza, laptele, 100 de grame de zahăr și vanilia până se obține o cremă omogenă. Gelatina se pune în 2-3 linguri de apă rece și se lasă la hidratat 10 min. Se bate frișca (păstrați 3 linguri pentru sosul de caramel) și se încorporează în amestecul de brânză. Se adaugă gelatina (încălzită la microunde sau pe foc mic, fără a fi lăsată să fiarbă). Se amestecă bine si se toarnă compoziția peste blatul
de biscuiti.
Din zaharul rămas (se poate ajusta cantitatea) am făcut un sos de caramel:
- 100 grame zahăr
- 1 lingură unt
- 3 linguri smântănă pentru frișcă
- 3 linguri apă
Se pune într-o tigaie apa după care se adaugă zahărul și se lasă la topit. Se pune ușor untul și apoi smântăna. Se adaugă arahidele mărunțite (eu am avut arahide crude pe care le-am prajit in tigaie inainte de a le adauga in sosul de caramel).
http://dear-husband-dear-wife.blogspot.com/feeds/posts/default?alt=rss