Cheesecake – Carmen
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Aceasta reteta o am de la prietena mea Carmen Negrea care face niste torturi grozave. Am avut emotii ca nu se va coace si imi va curge continutul, dar a iesit foarte bine si a trebuit sa promit ca o sa-l mai fac curand.
INGREDIENTE:
200 g faina
1 lingurita praf copt
325 g zahar (75 g la aluat+150 g la crema +100 g la bezea)
75 g unt
4 oua marimea M
1 praf de sare
30 g unt pentru forma
750 g branza vaci degresata
1 pachet zahar vanilat
2 budinca cu aroma de frisca
suc de la ½ lamaie
150 ml ulei floarea soarelui
300 ml lapte.
PREPARARE:
1. Aluatul
Se face un aluat din faina, praf de copt, 75 g zahar, untul taiat cu cutitul, 1 ou si sare. Acesta se lasa 30 min la rece. Intindem o foaie astfel incat 2/3 din aluat il punem pe fundul tavii, iar restul pe margine – folosim forma cu diametrul de 26cm.
2. Crema
Se amesteca 3 oua cu branza de vaci, 150 g zahar, zahar vanilat, budinca, galbenusurile, sucul de lamaie. Apoi, adaugam uleiul si turnam peste aluat.
Cuptorul a fost preancalzit la 200°C. Dam totul la cuptor 50 min la 200°C.
3. Bezea
Se bat albusurile cu 100g zahar, ca sa iasa bezeaua. Turnam pe tortul fierbinte si dam la cuptor inca 30 min la 175°C. Daca vi se pare prea lichid continutul mai lasati inca 15 minute la cuptor, acoperind bezeaua cu o foaie de staniol.
Cand se scoate se inteapa cu furculita in bezea. Peste noapte lasati-l la rece. Iata si o sectiune:
Pofta buna!