Cheese - Cake Cu Portocale
articol scris de retetecalamama blog retetecalamama.ro
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
O prajitura delicioasa, racoroasa si aromata si in plus... foarte, foarte rapida! Ce sa ne dorim mai mult?
Ingrediente:
crusta:
300 de grame de biscuiti - petit beurre, cateva bucati de turta dulce si chiar si cateva bezele sparte, asta e ceea ce am folosit eu
100 de grame de unt topit
crema:
450 de ml de lapte
160 de grame de zahar
1 plic de budinca de vanilie
250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zar
1 plic de gelatina granulata Dr. Oetker
jeleu:
450 ml. de suc de portocale proaspat stors
coaja rasa fin de la o portocala
1 plic de budinca de vanilie
zahar - dupa gust (eu nu am mai pus)
decor:
felii de portocale
Preparare:
Am adunat cativa biscuiti petit beurre, cateva bucati de turta dulce (de la casuta mea "demolata" de turta dulce) si 4-5 bezele, pana la atingerea greutatii de 300 de grame. Am procesat totul la robotul de bucatarie, pana la obtinerea unui pesmet fin. (Daca folositi biscuiti digestivi, care au mai multa grasime in continut, reduceti cantitatea de unt topit).
Am amestecat untul topit cu pesmetul de biscuiti:
Am presat pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil, atat pe fund, cat si 2-3 cm. in sus, pe margini (scuze pt. calitatea imaginilor, sunt pozate la lumina becului chior din bucatarie):
Am introdus forma de tort in frigider.
Intr-un pahar, am pus continutul plicului de gelatina si am adaugat 3 linguri de apa rece, pentru a o hidrata.
Am pus la fiert laptele amestecat cu zaharul, intr-o craticioara. Continutul unui plic de budinca l-am amestecat cu restul de lapte si l-am adaugat peste cel fierbinte, amestecand continuu pana ce s-a ingrosat bine. In budinca fierbinte, am adaugat branza de vaci bine stoarsa de zar (eu am folosit branza facuta de mine, acasa, daca aveti branza de cumparat va recomand sa o asezati intr-o sita ca sa se mai scurga sau sa reduceti cu ceva cantitatea de lapte):
Am lucrat compozitia cu blenderul vertical pana ce a avut aspectul unei creme fine, in care am adaugat imediat gelatina hidratata:
Am amestecat usor pana ce gelatina s-a dizolvat complet in crema calda, apoi am turnat compozitia in forma de tort:
Am introdus imediat prajitura la frigider.
Dupa o ora, am pregatit jeleul, punanad pe foc 400 de ml. de suc de portocale impreuna cu coaja de portocala. In restul de suc de portocale am omogenizat continutul plicului de budinca de vanilie, adaugandu-l la sucul ce incepea sa fiarba. Am amestecat pana ce compozitia s-a ingrosat:
Am asteptat sa se racoreasca putin jeleul (aproximativ 1-2 minute), amestecand continuu pentru a evita formarea pojghitei deasupra, apoi l-am turnat, lingura cu lingura, deasupra compozitiei cu branza, niveland usor:
Am introdus forma de tort la frigider pentru inca o ora, dupa care am scos inelul detasabil si am transferat prajitura pe un platou. Am ornat, foarte simplu, cu cateva felii de portocala:
Absolut delicioasa si foarte usoara, perfecta pentru finalul unei mese cam prea copioase:
Ingrediente:
crusta:
300 de grame de biscuiti - petit beurre, cateva bucati de turta dulce si chiar si cateva bezele sparte, asta e ceea ce am folosit eu
100 de grame de unt topit
crema:
450 de ml de lapte
160 de grame de zahar
1 plic de budinca de vanilie
250 de grame de branza de vaci proaspata, bine stoarsa de zar
1 plic de gelatina granulata Dr. Oetker
jeleu:
450 ml. de suc de portocale proaspat stors
coaja rasa fin de la o portocala
1 plic de budinca de vanilie
zahar - dupa gust (eu nu am mai pus)
decor:
felii de portocale
Preparare:
Am adunat cativa biscuiti petit beurre, cateva bucati de turta dulce (de la casuta mea "demolata" de turta dulce) si 4-5 bezele, pana la atingerea greutatii de 300 de grame. Am procesat totul la robotul de bucatarie, pana la obtinerea unui pesmet fin. (Daca folositi biscuiti digestivi, care au mai multa grasime in continut, reduceti cantitatea de unt topit).
Am amestecat untul topit cu pesmetul de biscuiti:
Am presat pasta obtinuta intr-o forma de tort cu inel detasabil, atat pe fund, cat si 2-3 cm. in sus, pe margini (scuze pt. calitatea imaginilor, sunt pozate la lumina becului chior din bucatarie):
Am introdus forma de tort in frigider.
Intr-un pahar, am pus continutul plicului de gelatina si am adaugat 3 linguri de apa rece, pentru a o hidrata.
Am pus la fiert laptele amestecat cu zaharul, intr-o craticioara. Continutul unui plic de budinca l-am amestecat cu restul de lapte si l-am adaugat peste cel fierbinte, amestecand continuu pana ce s-a ingrosat bine. In budinca fierbinte, am adaugat branza de vaci bine stoarsa de zar (eu am folosit branza facuta de mine, acasa, daca aveti branza de cumparat va recomand sa o asezati intr-o sita ca sa se mai scurga sau sa reduceti cu ceva cantitatea de lapte):
Am lucrat compozitia cu blenderul vertical pana ce a avut aspectul unei creme fine, in care am adaugat imediat gelatina hidratata:
Am amestecat usor pana ce gelatina s-a dizolvat complet in crema calda, apoi am turnat compozitia in forma de tort:
Am introdus imediat prajitura la frigider.
Dupa o ora, am pregatit jeleul, punanad pe foc 400 de ml. de suc de portocale impreuna cu coaja de portocala. In restul de suc de portocale am omogenizat continutul plicului de budinca de vanilie, adaugandu-l la sucul ce incepea sa fiarba. Am amestecat pana ce compozitia s-a ingrosat:
Am asteptat sa se racoreasca putin jeleul (aproximativ 1-2 minute), amestecand continuu pentru a evita formarea pojghitei deasupra, apoi l-am turnat, lingura cu lingura, deasupra compozitiei cu branza, niveland usor:
Am introdus forma de tort la frigider pentru inca o ora, dupa care am scos inelul detasabil si am transferat prajitura pe un platou. Am ornat, foarte simplu, cu cateva felii de portocala:
Absolut delicioasa si foarte usoara, perfecta pentru finalul unei mese cam prea copioase:
Copyright http://cuinabanateana.blogspot.com/ by Laura Laurentiu