Cheese Cake Cu Portocale
Sursa Cheese cake cu portocale
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
sursa de inspiratie culinar.ro-Alka
Daca tot nu are de gand iarna sa plece prea curand, am facut un cheese cake cu portocale poate, poate am s-o imbunez si va pleca mai repede.
Mie imi plac mult cheese cake-urile, insa nu ma omor dupa blaturile clasice de biscuiti. Asa ca am incercat combinatia cu blat de tarta. Eii, nu degeaba fiecare blat are rolul lui, mi-a iesit putin cam tare blatul , dar a fost atat de aromata prajitura incat am trecut peste acest aspect.
INGREDIENTE BLAT:
- 500 gr faina
- un varf de sare
- un pachet unt
- 100 gr zahar
- 1 ou
PREPARARE BLAT:
Punem faina intr-un castron si adaugam untul taiat cuburi. Adaugam sarea, zaharul, oul si framantam rapid aluatul cu degetele. Daca aluatul e prea uscat adaugam 2 linguri de apa rece, daca e prea lipicios mai adaugam faina. I se da forma unei mingi , il impachetam in folie si-l dam la frigider pentru 1 ora (cel putin).
INGREDIENTE CREMA:
- 50 ml sirop de portocale (se poate inlocui cu suc de portocale)
- 250 ml suc portocale (proaspat)- daca folositi suc cumparat micsorati cantitatea folosita de zahar)
- 4 oua
- 200 gr zahar
- 3 linguri faina
- coaja rasa de la o portocala
- 1 cutie crema branza
- 1 cutie mascarpone (se poate inlocui cu crema de branza)
- 1 cutie ricotta (se poate inlocui cu crema de branza)
PREPARARE:
Amestecam crema de branza cu mascarpone si ricotta, mixam bine si adaugam treptat sucul de portocale cu siropul. Separam albusurile de galbenusuri, albusurile le batem spuma.
Peste crema de branza adaugam treptat galbenusurile, zaharul , coaja de portocale si dupa ce s-au incorporat adaugam si faina cu albusurile batute spuma.
Aluatul de tarta il scoatem din frigider si-l punem la copt intr-o tava mai inalta de tort, intepandu-l usor cu furculita. Lasam la copt pana se rumeneste usor. Dupa ce s-a racit, eu am tapetat tava cu hartie de copt (era cu peretii detasabili si mi-a fost teama sa nu-mi curga compozitia care mi-a iesit cam moale)) am pus aluatul de tarta si am turnat crema.
Dam la cuptor la foc mic pentru 1 ora. Pe mine m-a chinuit talentul la jumatatea timpului de coacere si am adaugat si felii de portocale deasupra, nu recomand pentru ca aveau un gust amar rau (nu am inteles de ce).