contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Cheese Cake Cu Jeleu De Capsuni

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Ingrediente pentru blatul de biscuiti
300 g biscuiti obisnuiti
120 g unt
1 lingurita esenta de vanilie
Ingrediente pentru crema de branza
1 plic praf de budinca cu aroma de vanilie si capsuni
500 ml lapte
6 linguri zahar
300 g branza de vaci dulce
1 lingurita esenta de vanilie
4 foi gelatina

Ingrediente pentru jeleul de capsuni
200 g capsuni
1 lingura zahar
1 pachet praf de jeleu cu aroma de fructe de padure
2 foi gelatina
Mod de preparare
Biscuitii se macina la robot pana se obtine un pesmet fin.

In pesmetul de biscuiti se adauga untul topit si se omogenizeaza.
Tapetati cu flolie alimentara o forma de tort cu inel detasabil.
Biscuitii inmuiati cu unt se aseaza pe fundul formei de tort si se apasa bine.Acesta va fi blatul cheese cake-ului
Praful de budinca se pregateste conform instructiunilor de pe pachet.Gelatina se pune la inmuiat in cateva linguri de apa.Dupa ce a stat in apa 10 minute se topeste la microunde cateva secunde.Atentie sa nu fiarba!
In budinca putin racita se adauga gelatina topita se se omogenizeaza compozitia.
Branza de vaci se pune in vasul robotului impreuna cu budinca calduta.Se mixeaza pana la obtinerea unei creme nu foarte ferme.
Peste blatul de biscuiti se toarna compozitia de branza cu budinca si se pune la frigider minimum 2 ore.
Cand crema de branza s-a inchegat bine se prepara jeleul de capsuni
Capsunile se taie in 4 si se pun la fiert cu 2 linguri de zahar.

Cand capsunile s-au inmuiat se adauga un pahar de apa(1/2din cantitatea de apa scrisa pe pachetul de jeleu).
Cand apa este fierbinte punem continutul plicului de jeleu si oprim focul.Omogenizam bine compozitia si lasam cateva minute sa se raceasca.(deoarece mi-a fost teama ca nu se incheaga am adaugat 2 foi de gelatina topite la microunde).
Jeleu foarte putin racit il strecuram si il punem peste crema de branza.


Dam iar la frigider pentru minimum 1 ora.

Cand jeleul este inchegat foarte bine scoatem inelul formei si servim rece decorat cu frisca sau cu capsuni!

Noua ne-a placut mult este foarte racoritoare.Multumim Laura pentru reteta !
PS :portia asta a plecat la nepoteii mei care au ost foarte incantati chiar daca le-am intrerupt concertul :))

Articol recomandat de hai-sa-bucatarim.blogspot.com
Author:FdX