Cheescake Brownie
articol scris de BucatariaPortocalie blog bucatariaportocalie.blogspot.com
sursa de inspiratie Il Cavoletto di Bruxelles
Cred ca trebuia sa scriu Cheesecake + Brownie = Love, pentru ca sigur o sa iubiti combinatia de cheesecake cu negresa.
O nebunie de prajitura!!!! Cu multa ciocolata, cremoasa, fina..... Noua ne-a placut foarte mult!
INGREDIENTE:
-pentru crema de branza
- 250 gr ricotta
- 250 gr mascarpone
- 100 gr crema branza (eu am folosit Rama)
- 1 ou
- 2 linguri zahar
- 1 lingura faina
- esenta vanilie
-pentru brownie
- 200 gr zahar
- 300 gr ciocolata
- 200 gr unt
- 150 gr faina
- 1 lingurita praf copt
- 6 oua
- vf sare, esenta vanilie
PREPARARE:
Inainte de a ne apuca de prepararea prajiturii aprindem cuptorul. Trebuie sa fie bine incins cand punem prajitura la cuptor.
Adaugam toate ingredientele pentru crema de branza intr-un bol mare si mixam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Punem intr-un vas ciocolata impreuna cu untul la topit, amestecand usor. Dupa ce s-a topit toata ciocolata , luam vasul de pe foc si lasam la racit.
Separat, mixam ouale cu un varf de sare, zaharul si zaharul vanilat, pana isi dubleaza volumul. Ajutandu-ne de un tel incorporam ciocolata topita cu untul si faina amestecata cu praful de copt.
Tapetam o tava cu hartie de copt (am aratat in poza si dimensiunea tavei folosite, in nici un caz nu folositi tava de la cuptor pentru ca este prea mare) si punem compozitia de mai sus.
Acum e momentul sa folosim si compozitia de branza. Ajutandu-ne de o lingura, punem din loc in loc si crema de branza pana terminam compozitia. Amestecam usor cu o furculita sau cu o scobitoare. Dam la cuptor, la foc mic pentru 40 min.
Asa arata cand am scos-o din cuptor. Lasam la racit 2, 3 ore, apoi o taiem patratele.
Este excelenta!
Click aici pentru varianta printabila