Checulet Cu Zmeura Si Martipan
articol scris de sagycris blog cristina-k.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
100g martipan
1 lingura lichior de zmeura
4 gabenusuri
1 albus
1 lingura zahar
50g faina
40g unt (nesarat) - moale
100g zmeura
Zmeura se desface in bucatele mici apoi se pune la congelator.
Se da drumul cuptorului sa se incalzeasca la foc potrivit, 180°C.
Martipanul se desface intr-un castron, se adauga lichiorul si se amesteca pana ce acesta din urma este "absorbit" de martipan.
Intr-un castronel se bat putin galbenusurile, apoi se adauga treptat peste martipan.
Totul se freaca bine pana ce compozitia se albeste.
Separat se mixeaza albusul, se adauga zaharul si se mixeaza pana ce totul devine o spuma tare. Aceasta se adauga toata o data peste compozitia cu martipan si se amesteca usor.
Se adauga faina cernuta,
se amesteca usor, apoi untul si se amesteca.
Se adauga si zmeura congelata, se amesteca de 2~3 ori repede.
Se toarna compozitia in forma de chec tapetata, se niveleaza
si se coace in cuptorul cald 30~35 min.
Cand este gata se scoate pe un gratar si se lasa sa se raceasca, apoi se scoate din forma (fara a i se scoate si hartia de copt) si se da la frigider cel putin 30 min., dupa care i se scoate hartia si se decoreaza dupa preferinta.
Eu l-am pudrat pe margine cu putin zahar pudra, apoi l-am ornat cu crema-branza de iaurt, zmeura si afine :)
Eu l-am pudrat pe margine cu putin zahar pudra, apoi l-am ornat cu crema-branza de iaurt, zmeura si afine :)