Checul Bunicii - Malai Dulce Cu Prune
articol scris de AliceKitchenette blog Alice Kitchenette
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Simplu si bun....! Un dulce ce imi aduce aminte de copilarie, bunica il pregatea destul de des.
Ingrediente:
1 cana zahar
1 cana lapte
1cana si 1/2 de malai de porumb
1 cană și jumătate de făină albă
1 cana gris
1 cană de iaurt slab
4 oua
2 pl.zahar vanilat
coaja unei lămâi
1 praf copt
1 praf sare
500g prune fara samburi
* 1cana de 200ml
Mod preparare
Grișul, mălaiul și cele două tipuri de făină se amestecă într-un castron mai mare, cu praful de copt, zahărul vanilat, coaja de lămâie si o jumătate de linguriță de sare. Gălbenușurile se freca cu zahărul până devin cremă fină si deschisa la culoare apoi le adaugam peste ing. uscate. Mai departe adaugam iaurtul și laptele apoi se adaugă albușurile bătute spumă tare cu cealaltă jumătate de linguriță de sare.
Tapetam tăvițele pentru chec cu hartie de copt apoi turnam amestecul în tăvi si împrăștiem prunele la suprafața compoziției.
Totul se da la cuptorul incalzit in prealabil la 180 grade. Se coace cam 30 min, pana se rumeneste usor deasupra iar compozitia a crescut frumos.
După ce se răcește prăjitura, puteți să o pudrați cu zahăr.
*Ce ramane pt. a doua zi il puteti transforma intr-un mic dejun delicios, puteti sa rumeniti usor feliile de chec intr-o tigaie antiaderenta apoi sa ungeti cu unt si gem totul servit langa o cana fierbinte de lapte, eu am incercat aceasta varianta si este tare tare bun ;).