Chec
Sursa Chec
articol scris de naina blog nainakitchen.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Checul este un desert foarte usor de facut si rapid, in cca 1 ora il ai pe masa...:)
Acest chec nu este cu nimic deosebit ca si compozitie de alte checuri, doar ca este pus altfel in tava...o sa vedeti.
Pentru un chec mare, asa ca al meu, aveti nevoie de:
8 oua
10 linguri faina
200 ml ulei
12 linguri zahar
1 praf de copt
2 pliculete zahar vanilat
coaja de lamaie rasa
esenta de vanilie
putina sare
2 linguri cacao
Incepem prin a separa galbenusurile de albusuri.
Albusurile se bat spuma cu un strop de sare.
Cand sunt tari se adauga zaharul putin cate putin.
Galbenusurile se freaca cu uleiul pe care il veti pune in fir subtire (ca la maioneza).
Peste albusuri adaugati galbenusurile si aromele (zaharul vanilat, vanilia, praful de copt si coaja de lamaie rasa) si continuati sa amestecati usor.
Puneti faina cernuta (cate putin, nu toata odata), si amestecati usor de jos in sus.
Compozitia obtinuta se imparte in doua castroane in mod egal.
Intr-unul din castroane puneti cacaoa (si ea cernuta), si amestecati.
Intr-o tava de tort tapetata (cu ulei si faina), puneti cate o lingura din fiecare compozitie, chiar in centru pana la terminarea compozitiilor.
Straturile se vor aranja singure, nu trebuie sa faceti nimic altceva.
Se pune tava in cuptorul preincalzit la 180 grade pentru cca 30 minute, sau pana se rumeneste usor (sau trece testul cu scobitoarea).
Se serveste pudrat cu zahar pudra, cu ciocolata topita sau orice topping.