Chec
Sursa Chec
articol scris de doinitzuk blog bucatariamoraritei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Tuturor ne place. Daca mai are si o cana de cacao cu lapte alaturi e un mic dejun de week-end minunat. Retetele sunt diverse de la cele mai ieftine la cele mai scumpe si complicate. Eu am facut de data asta un chec destul de scump, dar foarte satios. Am folosit:
10 oua
2 cani de zahar
4 cani de faina
16 linguri ulei
1 praf de copt si putin amoniac stinse in otet.
Am batut mai intai ouale cu zaharul pana ce acesta din urma s-a topit. Am Adaugat uleiul apoi faina si praful de copt si am omogenizat bine. Pentru ca m-am simtit rabdatoare am impartit compozitia in 2 si intr-o parte am pus cacao pana am obtinut culoarea dorita. Apoi, folosind tehnica Pocalinei, am adaugat in mijlocul tavii unse cu unt cate o lingura simpla si una colorata alternativ. Daca va grabiti eu zic sa sariti peste etapa asta pentru ca mie mi-a luat jumatate de ora sa umplu o tava pentru ca aluatul este foarte consistent si curge greu din lingura. Am copt la foc potrivit pana ce a trecut testul scobitorii.