Chec
Sursa Chec
articol scris de ninela4you.blogspot. blog ninela4you.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
-10 oua
-2 cani de zahar (250 ml cana)
-125 ml ulei
-o jumatate pliculet praf de copt
-2 si 1/2 cani faina
-esenta(rom,vanilie)
-2 lg cacao
Mod de preparare:
Se bat ouale separat,albusurile cu zaharul pana se face spuma (ca pentru bezea) in care se adauga praful de sare si praful de copt.Galbenusurile se bat si ele si se amesteca cu albusurile,dar fffff usor ca sa fie pufoasa compozitia.Se adauga si uleiul,se incorporeaza,apoi faina si esenta. Un sfer de compozitie o dam deoparte si o amestecam cu lingurile de cacao.Incingem cuptorul la 180 de grade,turnam compozitia in tavi de chec pe care le tapetam cu hartie ptr. copt,in ordinea urmatoare:aluatul fara cacao si apoi cel cu cacao pe care il imprastiem cu o lingurita.Se tin la cuptor pana se rumenesc si sunt gata in momentul in care apasam cu degetul checul si acesta se ridica inapoi fara sa lase gaura.Pofta mare!