contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingrediente:
-10 oua
-2 cani de zahar (250 ml cana)
-125 ml ulei
-o jumatate pliculet praf de copt
-2 si 1/2 cani faina
-esenta(rom,vanilie)
-2 lg cacao

Mod de preparare:
Se bat ouale separat,albusurile cu zaharul pana se face spuma (ca pentru bezea) in care se adauga praful de sare si praful de copt.Galbenusurile se bat si ele si se amesteca cu albusurile,dar fffff usor ca sa fie pufoasa compozitia.Se adauga si uleiul,se incorporeaza,apoi faina si esenta. Un sfer de compozitie o dam deoparte si o amestecam cu lingurile de cacao.Incingem cuptorul la 180 de grade,turnam compozitia in tavi de chec pe care le tapetam  cu hartie ptr. copt,in ordinea urmatoare:aluatul fara cacao si apoi cel cu cacao pe care il imprastiem cu o lingurita.Se tin la cuptor pana se rumenesc si sunt gata in momentul in care apasam cu degetul checul si acesta se ridica inapoi fara sa lase gaura.Pofta mare!