contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Zebra

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Am sa pun masura cup, insa puteti folosi un pahar obisnuit, pastrand proportiile

Mod de preparare:

- se bat spuma ouale si zaharul, se adauga uleiul, laptele si faina alternativ, aromele si praful de copt
- se separa compozitia in 2 parti egale
- intr-una din ele adaugam 2-3 linguri de cacao si daca vi se pare ca a iesit prea tare coca mai adaugati putin lapte pt a obtine un aluat ca o smantana groasa, sa curga dar mai greu
- tapetam cu hartie de pergament o forma rotunda, o ungem cu putin ulei sau unt si incepem sa montam zebra
- turnam in centru o lingura sau un polonic mic de aluat galbui, revenim ce cel maro si-l turnam exact in centrul aluatului galben, revenim cu galben si-l turnam in mijlocul aluatului maron si tot asa .... deci mereu in mijloc.
- eu am pus cu lingura, cu polonicul probabil dungile vor fi mai largi
Taina: ca sa fiu sigura ca aluatul a atins si fundul tavii, dupa ce am scurs compozitia de pe lingura, o misc putin, delicat, in mijlocul culorii care tocmai a fost turnata.



Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com