Chec Zebra
articol scris de anditudor.blogspot.c blog anditudor.blogspot.com
Am sa pun masura cup, insa puteti folosi un pahar obisnuit, pastrand proportiile
Mod de preparare:
- se bat spuma ouale si zaharul, se adauga uleiul, laptele si faina alternativ, aromele si praful de copt
- se separa compozitia in 2 parti egale
- intr-una din ele adaugam 2-3 linguri de cacao si daca vi se pare ca a iesit prea tare coca mai adaugati putin lapte pt a obtine un aluat ca o smantana groasa, sa curga dar mai greu
- tapetam cu hartie de pergament o forma rotunda, o ungem cu putin ulei sau unt si incepem sa montam zebra
- turnam in centru o lingura sau un polonic mic de aluat galbui, revenim ce cel maro si-l turnam exact in centrul aluatului galben, revenim cu galben si-l turnam in mijlocul aluatului maron si tot asa .... deci mereu in mijloc.
- eu am pus cu lingura, cu polonicul probabil dungile vor fi mai largi
Taina: ca sa fiu sigura ca aluatul a atins si fundul tavii, dupa ce am scurs compozitia de pe lingura, o misc putin, delicat, in mijlocul culorii care tocmai a fost turnata.
Reteta recomandata de anditudor.blogspot.com