contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec Vegan Cu Ciocolata

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
      Ce poate fi mai bun intr-o sambata ploioasa de toamna decat o supa fierbinte de gaina, cu mult patrunjel proaspat deasupra si poate un pui de somn dupa-amiaza. Ati fi tentati sa ziceti ca nimic, la fel cum credeam si eu. Asta inainte sa incerc minunea asta de prajitura umeda si ciocolatoasa, numai buna langa o cana de ceai fierbinte. Si daca va zic ca textura e asemanatoare celei mai bune brownie pe care ati mancat-o vreodata dar ca nu contine unt, oua sau lactate ma credeti? Ei bine, nici eu n-am crezut, noroc ca aveam un dovlecel in prag de ofilire in frigider si o pofta nebuna de ciocolata.
 Pentru cea mai buna prajitura vegana cu ciocolata aveti nevoie de:
Ingrediente:
pentru 6-8 portii, timp de preparare 35 minute
300 g dovlecel ras fin
250 g faina
200 g zahar
50 g cacao
125 ml ulei (eu am folosit de porumb)
1 lingurita praf de copt
1 praf de sare
 Preparare:
     Rade dovlecelul fin apoi intr-un castron mare amesteca-l cu celelalte ingrediente. Nu e nevoie sa folosesti mixerul, ajuta-te de o lingura sau chiar de propria mana. Va rezulta o compozitie consistenta si lipicioasa. Pune compozitia intr-o tava de chec (eu am una din silicon pe care o folosesc de fiecare data cu succes) si da la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 30 de minute. In felul asta vei obtine o prajitura umede, delicioasa. Daca preferi totusi prajiturile mai uscate mai lasa prajitura inca 10 minute la cuptor.
     Lasa sa se raceasca putin apoi scoate din forma si feliaza. Savureaz-o proaspata!
 P.S.-reteta preluata de aici.
                                                                                       yours truly, chocolate lover,
                                                                                                     Lavinia