Chec Simplu
Sursa Chec simplu
articol scris de Xandrinne blog de-alebubulinei.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Cand eram mai tanara (inclusiv intr-ale bucatariei) o amica m-a convocat "sa coacem un chec simplu", iar eu m-am dus in secunda doi, sa invat si sa mananc un chec pufos :D
Ingrediente:
3-4 oua (de data asta am pus 4),
1 cana zahar,
1 cana faina,
un praf de sare,
3-4 linguri ulei,
esenta de vanilie, esenta de rom,
2 linguri cacao.
Separ ouale; bat spuma tare albusurile cu un praf de sare. Adaug treptat si zaharul, mixand in continuare. Cand spuma de albus e tare, lucioasa, incorporez galbenusurile frecate cu uleiul, esenta de vanilie si, mai apoi, faina, amestecand usor cu lingura de lemn, de jos in sus.
Torn compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt, avand grija sa pastrez putina compozitie pe care o colorez cu cacao si in care pun esenta de rom.
Torn si restul compozitiei peste chec, in zig-zag, pentru a marmora desertul.
Introduc tava in cuptorul preincalzit, la 180 de grade, pentru cca. 30 de minute (faceti testul scobitorii, pentru siguranta).
Pudrez checul cu zahar praf.
Il feliez...