Chec Rece Cu Biscuiti Si Ciocolata
articol scris de liana10 blog pemasadinbucatarie.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Stiti de ce ai nevoie in viata? Doar de trei lucruri:ciocolata, ciocolata, ciocolata ;-)
Cugetarea aceasta am vazut-o pe un magnet de frigider in mall. Trebuie sa mi-l cumpar, ca sa nu uit :P
Aceasta reteta e mai mult decat o ciocolata de casa, deoarece contine si ciocolata. E o ciocolata de casa cu ciocolata. Si biscuiti.
O ne-bu-ni-e!!!!
Reteta e din revista Click pentru femei 2011.
Ingrediente:
200g ciocolata,
110g unt/margarina,
400g zahar tos,
150g biscuiti populari,
150ml apa,
250g lapte praf,
15 ml esenta de rom.
Mode de preparare:
Apa se pune la fiert cu zaharul si se amesteca pana cand se dizolva, iar siropul se leaga bine.
Se opreste focul si se incorporeaza ciocolata rupta bucati. Eu am folosit o tableta de ciocolata cu lapte si una amaruie, ca asa aveam...
Dupa ce s-a topit, se adauga treptat laptele praf,
amestecand energic pentru a nu se forma cocoloase.
La final se adauga margarina taiata bucati si esenta de rom.
Se intinde un strat din compozitie intr-o forma de chec unsa si
tapetata cu folie alimentara.
Prima data se aseaza un strat de biscuiti, se toarna
crema, apoi inca un strat de biscuiti, crema, biscuiti iar la final,
crema.
Din pacate, biscuitii s-au ridicat, nu au ramas in trei straturi distincte, cei din mijloc au ajuns langa cei de sus, desi am turnat un strat de crema peste ei.
Se lasa peste noapte la frigider ca sa se intareasca.
Se trag cu grija marginile foliei,se indeparteaza si taie checul felii
mai groase.
Inainte de a taia checul, tineti-l 10 minute la congelator.