Chec Rapid
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pufos, aratos, delicios si foarte rapid de facut. Haplea vi-l recomanda cu mare drag.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 4 oua
- 120 gr de zahar
- 100 gr de faina
- 1 plic praf de copt
-1 plic zahar vanilat
- esenta de vanilie
- stafide
Plan de lucru:
- batem ouale intregi, adaugam treptat zaharul (poza2)
- in ploaie se presara apoi faina amestecata cu praful de copt (poza 3). Mixam in continuare.
- din amestecul obtinut separam intr-un alt bol 4-5 linguri pe care le amestecam cu 2 linguri de cacao (poza 4).
- turnam compozitia alba (amestecata cu coaja de lamaie) intr-o forma de chec tapetata cu foaie de copt, presaram stafidele (poza 5).
- adaugam compozitia de cacao si o amestecam cu cea alba (poza 6)
- bagam cuptorul incins aproximatix 30 min., pana trece testul scobitorii (poza 7) si se mananca cu mare pofta (poza 8 )
Timp de preparare: 50 de minute (incluzand timpul cat sta la cuptor)
Pret: 6.5 lei (poate varia in functie de locul de unde luati ingredientele)
Filed under: C1. Patiserie