Chec Rapid, Pufos Si Aromat Cu Cacao Si Crusta Crocanta De Nuci
articol scris de naskwik blog anastassiacafe.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
- 100 gr. faina
- 4 oua mari
- 4 linguri rase cacao
- 120 gr. zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 1 praf de copt
- 1 mana de stafide
- 1 lingura seminte de mac, 1 mana de migdale si 1 mana de alune de padure prajite si zdrobite
- 1 lingura gem de capsuni
- 1 fiola de esenta de migdale
- Ungeti o tava pentru chec cu unt moale si o infainati.
- Mixati ouale cu zaharul si zaharul vanilat ~8,10 minute pana se albesc ca o crema, spre sfarsit adaugati si esenta de migdale.
- Adaugati stafidele, apoi faina cernuta cu praful de copt in trei ture, de fiecare data, incorporand-o cu miscari incete, dar sigure cu o spatula de silicon.
- Impartiti compozitia in doua parti egale si in una din ele adaugati cacao cernuta, o incorporati si pe ea cu spatula, dupa care le impreunati cele doua compozitii si cu gemul de capsuni, amestecand de jos in sus pana obtineti o compozitie marmorata, nu insistati prea mult :).
- Turnati in tava compozitia, presarati checul cu mac si cu nuci.
- Dati checul la cuptor pe raftul din mijloc la 180 de grade C ( cuptor preaincalzit ) pentru 35 de minute.