Chec "sah"
Sursa Chec "Sah"
articol scris de dannasb blog danasb.blogspot.com/
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Prima postare a acestui an este un chec sah..foarte delicios si simplu de realizat..:)
Avem nevoie de urmatoarele ingrediente:
Pentru Checuri:
-3 oua
-12 linguri zahar
-12 linguri ulei
-12 linguri lapte
-12 linguri faina
-1/2 plic praf de copt
-razatura de lamaie
-putina sare
-2 linguri de cacao
Pentru Crema:
-200 gr unt
-500 ml lapte
-80 gr amidon
-200 gr zahar tos.
Mod de preparare:
Pregatim checurile in felul urmator..Ouale se mixeaza bine de tot cu sarea,zaharul si zaharul vanilat,razatura de lamaie..pana isi tripleaza volumul si devine o crema fina alba..Adaugam pe rand uleiul si laptele..continuam sa mixam...Faina o amestecam cu praf de copt..apoi o cernem peste compozitia de oua,amestecand usor cu o spatula sau lingura..pana la omogenizarea compozitiei..Impartim compozitia in doua boluri,iar intr-unu din ele adaugam cele 2 linguri de cacao..Tapetam doua forme de chec cu hartie pentru copt...Turnam intr-o tava checul alb,iar in cealalta checul cu cacao..Dam tavile la cuptor la foc moderat pentru 30-35 minute,pana se rumenesc frumos si trec testul scobitorii.
Pana se racesc checurile,pregatim crema dupa cum urmeaza:
Punem zaharul sa se caramelizeze la foc moderat,amestecand continuu..cand s-a topit complet si a devenit un sirop maroniu...adaugam untul..(atentie la abur si stropi)...lasam sa se topeasca complet..Amidonul il diluam cu 150 ml lapte,iar restul de 350 ml lapte il punem in vasul cu unt si caramel...lasam se se incalzeasca bine si sa se dizolve zaharul caramelizat..,iar in cele din urma adaugam si amidonul..Lasam sa fiarba cateva minute pana se ingroasa ,continuand sa amestecam foarte des..
Lasam crema sa se raceasca putin,pana taiem checurile in fasii..Asadar ,taiem fiecare chec in jumatate pe orizontala...si in trei pe verticala...rezultand sase fasii din fiecare .
Urmeaza sa asamblam checul sah..Foarte simplu..Pe un platou asezam o fasie alba,unsa cu crema pe margini,la mijloc o fasie cu cacao,iarasi crema pe margine..si apoi inca o fasie alba..turnam crema pe toata suprafata rezultata...,iar pe cel de al doilea rand,asezam fasiile invers..peste cele albe,cele cu cacao..si invers...:)Rezulta tot doua checuri...
Puteti sa le glazurati cu ciocolata,frisca..si ce mai vreti voi..eu am ales sa le imbrac tot in crema de caramel..