Chec Pufos Si Gustos
Sursa Chec pufos si gustos
articol scris de svladu blog vladubucataru.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Am o reteta de chec de la matusa Elvira din Ardeal. Se stie ca bucataria ardeleneasca este foarte apreciata si fiind si o reteta de familie, e clar ca este reteta noastra preferata de chec (sau pandispan).
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste, celelalte ingrediente punandu-se treptat, nu toate o data.
Se pune compozitia in tavile de chec pastrandu-se o parte in castron. Se adauga peste aceasta parte cateva linguri de cacao si se pune peste ulterior in fiecare tava.
Asadar ne trebuie 10 oua pe care le separam si le preparam dupa cum urmeaza:
-> galbenusurile se amesteca cu:
-> galbenusurile se amesteca cu:
- o cana zahar
- o lingurita coaja de lamaie
- o jumatate lingurita sare
- 100 gr apa
- 100 gr ulei
- 2 pliculete zahar vanilat
Galbenusurile se freaca bine cu zaharul pana se topeste, celelalte ingrediente punandu-se treptat, nu toate o data.
-> albusurile se bat bine cu telul pana se fac spuma, apoi se incorporeaza o cana de zahar. Spuma trebuie sa fie ferma.
In amestecul de galbenus se adauga, treptat, cele 2 cani de faina si compozitia de spuma.
Se pune compozitia in tavile de chec pastrandu-se o parte in castron. Se adauga peste aceasta parte cateva linguri de cacao si se pune peste ulterior in fiecare tava.
Cuptorul se incalzeste in prealabil la 180 grade. Dupa incingere, se introduc tavile de chec si se ajusteaza temperatura la 170 grade. Se lasa cca 40 minute.
Pentru a testa daca prajitura este coapta sau nu, se ia o scobitoare si se inteapa din loc in loc checul. Daca pe scobitoare raman urme de coca, inseamna ca nu este coapta pe interior si mai trebuie lasata la cuptor.