Chec Pufos Cu Alune
Sursa Chec pufos cu alune
articol scris de elenapaduretu blog eileen-cuisine.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
Ingrediente:
6 oua mari
1 cana si trei sferturi cu zahar
2 cani cu faina
1 praf de copt stins cu zeama de lamaie
2 zahar vanilat
Esenta de rom
Esenta de lamaie
Un castronel cu nuci taiate marunt si alune prajite
2 linguri cacao
6 linguri apa rece
10 linguri ulei
3-4 linguri smantana
Mod de pregatire:
Se freaca cu mixerul spuma o cana de zahar cu galbenusurile pana devina ca o crema, cam 10 minute.
Se adauga pe rand zaharul vanilat, esentele, lingurile de apa rece, lingurile de ulei si se amesteca bine.
Se pune praful de copt stins cu lamaie, cele doua cani cu faina si se amesteca, se adauga nucile, alunele si lingurile de smantana.
Albusurile se bat spuma tare impreuna cu restul de zahar, cam 15 minute.
Dupa aceea se incorporeaza foarte usor in compozitia cu galbenusuri.
Se toarna totul in 2 tavi de chec unse cu unt si tapetate cu faina sau acoperite cu foaie de copt.
Se opreste putin din compozitia rezultata si se amesteca cu cele 2 linguri de cacao. Se toarna pe deasupra in strat subtire si se niveleaza cu furculita.
Eu am pus deasupra si cate 3 bomboane de ciocolata.
Tavile se dau la cuptor la foc potrivit, cu cuptorul incins in prealabil. Se tin 20 minute, se verifica cu o scobitoare daca s-au facut.
Dupa ce s-au copt si s-au scos din tavi si s-au racit putin se pudreaza cu zahar farin.
Este extrem de pufos si delicios!