contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec "patru Sferturi"

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga


Cred ca va intrebati de ce "patru sferturi"...nu e nimik deosebit,se numeste asa doar din simplu motiv ca este preparata din patru ingrendiente(oua,unt,zahar si faina) toate in aceeasi cantitate.Este o reteta tipic italiana,se poate imbogati cu fructe uscate sau nuci ,migdale,tec.Deci procedam astfel:cantarim 4 oua medii care in general cantaresc in jur de 200 grame,apoi cantarim si celelalte ingrediente asa incat sa avem 200 grame de zahar,200 grame de unt si 200 grame de faina.
Ingrendiente:
4 oua(200 gr)
200 gr unt
200 gr zahar
200 gr faina
esenta de vanilie(optional)
un praf de sare
2 lg de cacao
Preparare:Se separa albusurile de galbenusuri....albusurile se bat spuma cu un praf de sare...

Untul si zaharul se mixeaza impreuna pana devin o crema fina...

apoi se adauga galbenusurile...

....si se amesteca bine...

apoi cu o lingura se incorporeaza si faina care o trecem prin sita...

...iar la urma albusurile ,amestecand de jos in sus ...

la sfarsit aluatul va arata asa...

Acest aluat il impartim in 2 parti egale...una o lasam asa....

...iar in cealalta adaugam 2 lg de cacao...

Pregatim o forma de chec ,o tapatam cu hartie de copt,apoi cu ajutorul unei bucati de carton impartim tava in doua....intr-o parte punem o parte din aluatul alb iar in cealalta o parte din aluatul cu cacao.Apoi facem un alt strat invers decat celalalt de dedesupt(sper ca ati inteles :D)

Scoatem cartonul si dam la cuptor la 190 grade pentru circa 45 minute.

Pofta buna!!!!!!





Articol recomandat de prajiturelecuretete.blogspot.com