Chec Marmorat
Sursa Chec marmorat
articol scris de mihaela2289 blog specialitaticulinare.blogspot.com
Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga
8 oua
2 cani zahar
2 cani faina
20 linguri ulei
2 praf de copt
esenta de vanilie
esenta de rom
optional coaja de lamaie/portocala
cacao
zeama de lamaie
Preparare:
Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul, galbenusurile se amesteca cu uleiul. Se amesteca albusurile cu galbenusurile, se adauga esentele si faina in ploaie. Separat se stinge praful de copt in zeama de lamaie si se adauga si el. Intr-un alt bol se pune putina compozitie, se adauga putina apa si cacao si se amesteca pana la omogenizare. Se pune la incins cuptorul, se tapeteaza tava cu hartie de copt si se pune un strat compozitie alba, un strat compozitie neagra si iar compozitie alba apoi se invarte cu o lingura pentru a se dispersa compozitie cu cacao in cea alba. Se coace la foc mic spre potrivit timp de aproximativ 45 minute incercandu-se cu un pai sau o scobitoare din cand in cand. Cand nu se mai lipeste compozitie de pai inseamna ca e gata.