Chec Marmorat De Post
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
250 g zahar
350 g faina
150 ml ulei
250 ml apa
1 lingurita esenta de vanilie
1 plic praf de copt
1 lingura suc lamaie
2 linguri cacao neagra
1 praf de scortisoara
1 praf coaja de portocala macinata
PREPARARE:
Punem intr-un castron apa, uleiul si esenta de vanilie. Incorporam pe rand zaharul, un praf coaja de portocala macinata si faina, avand grija sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam praful de copt stins cu suc de lamaie.
Luam aproximativ jumatate din compozitie intr-un alt castron. In aceasta adaugam cacao si scortisoara, amestecand iar, pana se omogenizeaza aluatul.
Tapetam o forma pentru chec cu hartie de copt, sau cu ulei si faina, apoi turnam alternativ cele doua aluaturi de chec.
Amestecam putin pentru a crea efectul de marmorat, apoi coacem checul la 180°C pentru 60 minute.
Simplu si usor de pregatit, putem sa ne preparam chiar si in perioada postului deserturi delicioase.
Pofta buna!