Chec Marmorat Cu Iaurt Si Cafea
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
INGREDIENTE:
125 g iaurt
125 g zahar
1 plic zahar vanilat
2 oua
250 g făină
4 linguri ulei
1 praf de copt
2 linguri de cacao
3 linguri de cafea fiert
1 lingurita esenta de rom
PREPARARE:
Intr-un bol amestecam ingredientele solide. In alt bol vom mixa ouale cu zaharul. Punem si uleiul si amestecam putin.
Adaugam alternativ faina si iaurtul. Amestecam bine pana se va omogeniza aluatul.
Jumatate din compozitia obtinuta o mutam in alt vas si o amestecam cu 2 linguri de cacao pudra, esenta de rom si cafeaua lichida.
Punem in tava tapetata cu ulei si faina (sau cu hartie de copt) straturi alternative de aluat alb si aluat cu cacao. Apoi bagam o lingurita, din loc in loc, pana la fundul tavii si ridicam usor. In acest mod se vor intrepatrunde straturile albe si maro si obtinem aspectul de marmorat. Vom coace checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 de minute.
Pofta buna!