Chec Din Albusuri
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Pentru ca avea ceva abusuri in frigider, Haplea s-a gandit sa faca aceasta reteta.
Ce iti trebuie pentru un chec (poza1):
- 5 albusuri
- 5 linguri de zahar pudra
- 5 linguri de faina
- coaja rasa de lamaie si portocala
- esenta de rom
- stafide
Plan de lucru:
- se bat albusurile spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul(poza 2) , pana cand spuma devine batoasa (poza3)
- apoi se adauga treptat faina si se incorporeaza cu o lingura de lemn de jos in sus (poza 4).
- se adauga esenta de rom si coaja rasa de lamaie si portocala (poza5).
- presaram stafidele si omogenizam cu o lingura de lemn (poza 6)
- compozitia se toarna intr-o tava tapetata cu foaie de copt (poza7) si mai adaugam cateva stafide deasupra.
- checul se lasa la cuptor aproximativ 15-20 de minute (poza8)
- se serveste cu mare pofta (pozele 9, 10)
Timp de preparare: 30 de minute
Preţ: 4.5 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele si de inflatie)
Filed under: C1. Patiserie