Chec Din Albusuri Cu Nuca De Cocos Si Ciocolata
articol scris de divainbucatarie blog divainbucatarie.ro
Cand vi se strang prea multe albusuri in congelator va rog sa va aduceti aminte de acest chec. Este o reteta proprie si sunt foarte multumita de rezultat. A iesit un chec absolut delicios, pe care il voi lua in vizita la Brandusa, prietena mea virtuala de care ma leaga pasiunea de a gati.
Imi place ca face lucrurile cu drag, printre randuri poti sa o ghicesti: sufletista, prietenoasa si vesela. Prin urmare, nu puteam refuza invitatia ei de a petrece “Duminica alaturi de prieteni”.
INGREDIENTE:
4 albusuri
200 g zahar
150 g faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita suc lamaie
50 g ciocolata alba
50 g unt
50 ml lapte
50 g fulgi de cocos
Pentru topping:
30 g fulgi de cocos
50 g ciocolata alba
PREPARARE:
Frecam bine untul cu 120 g zahar. Intre timp lasam mixerul sa bata albusurile spuma tare, cu restul de zahar, ca pentru o bezea, apoi adaugam crema de unt peste albusul tare.
Incorporam pe rand faina, praful de copt stins cu lamaie, apoi ciocolata topita la baine-marie, laptele si nuca de cocos.
Turnam aluatul in forma de chec tapetata cu hartie de copt, apoi il coacem in cuptorul preancalzit la 180°C timp de 45 minute.
Cand checul este copt, il lasam sa se raceasca pe un gratar. Topim ciocolata alba la baine-marie, ungem checul cu aceasta, apoi presaram nuca de cocos.
Simplu, rapid si delicios.
Pofta buna!