Chec De Pui
articol scris de victorpartan blog hapleablog.wordpress.com
Ce faci cu un piept de pui, caşcaval şi o formă de chec? Corect! Chec de pui!
Ce îţi trebuie pentru un chec (poza 1)
- un piept de pui dezosat
- 3 ouă
- 2 cepe
- 3-4 felii de pâine
- 150 ml de lapte
- 100 gr de smântână
- parmezan
- o legătură de pătrunjel
- 200 gr de caşcaval
- condimente
Plan de lucru:
- se taie pieptul de pui în bucăţi mai mici şi se pune la fiert (poza 2)
- tocăm mărunt ceapa şi pătrunjelul (poza 3)
- înmuiem în lapte feliile de pâine (poza 4), iar apoi le stoarcem şi le punem peste pătrunjel şi ceapă (poza 5). Adăugăm smântâna (poza 6), ouăle (poza 7) şi jumătate din caşcaval (poza 8 ). În acelaşi bol adăugăm şi puiul tocat mărunt după ce fiert (poza 9). Amestecăm (poza 10) şi condimentăm (poza 11)
Punem compoziţia în forma de chec tapetată cu foaie de copt şi presărăm deasupra jumătate din caşcavalul rămas (poza 12)
- amestecăm caşcavalul rămas cu 2-3 linguri de smântână (poza 13). Întindem peste compoziţia din forma de chec (poza 14) şi presărăm parmezan (poza 15)
- băgăm la cuptor până se rumeneşte (poza 16)
- poftă bună! (poza 17)
Timp de preparare: 80 minute
Preţ: 16 lei (poate varia în funcţie de locul de unde luaţi ingredientele)
Îndosariat la:A. Mancaruri