contact retete mancare
rss retete mancare
gatesteinteligent twitter
facebook
 feedback

Chec De Post Cu Crema De Portocale

Daca iti place reteta prezentata da un like pe butonul din stanga

Ingredientele pentru chec: un pahar de ulei (se poate pune mai putin, ca iese destul de uleios daca respectati intocmai reteta), un pahar de apa minerala, un pahar de zahar tos, 2 pahare de faina, un plic de praf de copt, 4 linguri de gem (am folosit de caise), un plic de zahar vanilat, o lingurita de coaja rasa de lamaie.
Eu am folosit un pahar de 150 ml pentru ca am avut o forma mica de chec; pentru o tava normala trebuie folosit un pahar de 200 ml la masurarea ingredientelor.
Se amesteca totul si rezulta o compozitie moale care se pune in tava de chec unsa cu ulei si tapetata cu faina, la foc potrivit sa se coaca. Dupa ce trece testul scobitorii se scoate din cuptor si se mai lasa 10-15 minute sa se racoreasca in forma, apoi se scoate pe un fund din lemn.

Crema: un pachet de margarina la temperatura camerei se mixeaza spuma cu 300 g zahar pudra. Dupa ce zaharul s-a omogenizat se adauga cate putin zeama de la o portocala si se amesteca de data asta cu o furculita, in aceeasi directie mereu, ca la maioneza, ca sa nu se taie. La urma se taie bucatele mici cateva felii de portocala si se amesteca prin crema.

 De la checul racit complet se taie "capacul", se intinde crema (mie mi-a ajuns pentru doua checuri mici) apoi aveti doua variante de decor:
- "capacul" checului se faramiteaza si se presara peste crema
- daca va iese checul mai uleios - asa ca la mine - si nu puteti faramita "capacul", direct pe crema turnati o glazura de zahar ars, de caramel, de ciocolata, sau asa cum am facut eu, aplicati un strat de fulgi de nuca de cocos. Bucata de chec ramasa o veti servi dv. la cafea, dimineata :) (eu nu am avut ce servi, pt ca bucatile de deasupra au ajuns rapid in gura domnului D., care de mult dadea tarcoale checurilor :)) )

Apoi puteti portiona in felii, sau in prajituri patrate ori dreptunghiulare, dupa dorinta.
Iese asa de gustos, datorita bucatilor de portocala (dar pot fi orice fel de fructe - capsuni, caise, piersici, kiwi - orice fruct aromat care schimba gustul cremei de margarina) incat nici nu veti mai sti ca a fost o prajitura de post!
Pofta buna! :)